دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 399-392 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه مشاوره
2- گروه سالمندی ، m_foroughan@yahoo.com
چکیده:   (10281 مشاهده)

اهداف در جوامع امروزی سالمندان یکی از گروه‌های اجتماعی روبه‌رشد هستند که باتوجه‌به هرم سنی اهمیت روزافزونی یافته‌اند. پژوهش حاضر باهدف بررسی تأثیر مشاوره گروهی با رویکرد معنادرمانی به‌عنوان روش توان‌بخشی بر کاهش احساس تنهایی مردان سالمند انجام شده است. 
مواد و روش ها این تحقیق تجربی با به‌کارگیری طرح نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل اجرا شده است. جامعه آماری شامل تمامی سالمندان مرد کانون جهان‌دیدگان شهر تهران بود. در این مطالعه از طریق نمونه‌گیریِ دردسترس 36 نفر انتخاب و به‌صورت تصادفی به دو گروه 18 نفری آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به‌مدت هشت جلسه 90 دقیقه‌ای (هفته‌ای یک‌بار) معنادرمانی را آموزش دیدند. به‌فاصله یک ماه از اجرای پس‌آزمون، آزمون پیگیری گرفته و نمره پرسش‌نامه احساس تنهایی دهشیری و همکاران قبل و بعداز مداخله مقایسه شد. 
یافته ها نتایج این پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس نشان داد که مشاوره گروهی با رویکرد معنادرمانی بر کاهش احساس تنهایی مردان سالمند تأثیر معنا‌داری دارد (01/0>P). به‌علاوه در مرحله پیگیری کاهش معنا‌داری همچنان تداوم داشت. 
نتیجه گیری نتایج این مطالعه حاکی‌از آن بود که مشاوره گروهی با رویکرد معنادرمانی به‌عنوان روش توان‌بخشی در بهبود احساس تنهایی سالمندان تأثیر بسزایی دارد؛ بنابراین می‌توان روش به‌کاررفته در پژوهش حاضر را برای مداخلات روانی در سالمندان مرد، روش مناسبی قلمداد کرد. 

متن کامل [PDF 4418 kb]   (5107 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مشاوره
دریافت: 1394/12/24 | پذیرش: 1395/4/28 | انتشار: 1395/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.