دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1385 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 87-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Poor Reza A, Khabiri Nemati R. Health Economics and Aging. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2007; 1 (2) :80-87
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-17-fa.html
پوررضا ابوالقاسم، خبیری نعمتی رقیه. اقتصاد بهداشت و سالمندی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1385; 1 (2) :80-87

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-17-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (23597 مشاهده)

اهداف: در این مقاله، سالمندی در ابعاد مختلف آن مورد بحث قرار می گیرد، تعریف ویژگی های زندگی سالمندی به لحاظ فردی و اجتماعی و تحولات ناظر به سالمندی در رابطه با نگرش به آن و عناصر اصلی تعیین‌کننده آن توضیح داده و تبیین می شود. بیماری و بار بیماری دوران سالمندی به عنوان یک موضوع محوری در عرصه اقتصاد سلامت و سالمندان مورد تاکید قرار می‌گیرد. همچنین عوامل موثر در رشد سالمندی و سیاست‌گذاری‌های ناظر بر آن و مسئولیت سیاستگذاران در این خصوص تحلیل می‌شود. درمجموع و در نهایت تلاش بر این خواهد بود که سالمندی، ناتوانی و هزینه‌های مراقبت‌های طولانی مدت در جدول مسائل و پدیده‌های اجتماعی ازجمله کیفیت ارتباط متقابل بین سالمندان و جامعه و نگرش به سالمندی و عواقب آن و همچنین تضاد نسل‌ها مورد توجه و بحث قرار گیرد.

مواد و روش‌ها: گفتنی است سازمان جهانی بهداشت در آوریل 1995 برنامه ای را در زمینه سالمندی و سلامت راه‌اندازی کرد و در آن بیش از سالمندی بر سالم پیرشدن تاکید نمود. اجزای کلیدی برنامه شامل: فراهم‌کردن و تقویت اطلاعات پایه، نشر و تبادل اطلاعات، حمایت، طراحی و سازماندهی برنامه‌های جامعه‌نگر، پژوهش، آموزش و توسعه سیاست‌ها و خط‌مشی‌ها بود و هدف غایی تمام این برنامه‌ها پیشبرد سلامت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی، به‌ویژه در سالمندی می‌باشد که تا حدودی چهارچوب مقاله حاضر از آن متاثر می‌باشد.

یافته‌ها:‌ ما نیاز به بازبینی جامعی از نگرش موجود به سالمندی، بهداشت سالمندان و نقش آنان در خانواده و جامعه داریم. امید است که این بازبینی موفق به تغییر نگرش‌های غلط درمورد سالمندان شود. همچنین از این طریق باید سالمندان موفق به ادامه زندگی پر بار، آگاه از جایگاه و نقش با اهمیت خود در جامعه شوند.

نتیجه‌گیری:‌ ارائه نقطه نظراتی از بزرگان عالم اندیشه و ادبیات مکتوب ملی و بین‌المللی البته به تبیین ابعاد سالمندی و روشن‌ترنمودن نقاط تاریک آن در این خصوص به ما کمک خواهد کرد. در مجموع با نگرش جامع به مسئله سالمندی و سالمندان، انتظار می‌رود که ارائه تصویری نسبتا جامع از وضعیت موجود، جست‌وجو برای کشف خلأهای موجود در عرصه‌های شناخت و ارایه خدمات برای بخش وسیعی از جمعیت رو به رشد سالمندی میسر و مقدور گردد.

متن کامل [PDF 1138 kb]   (7966 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/6/10 | پذیرش: 1385/8/10 | انتشار: 1385/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb