دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1385 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 100-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samaram E, Amin Aghayi M. Social Policy in Japan and Sweden; A Proper Pattern for Iranian Elderlies. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2007; 1 (2) :88-100
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-18-fa.html
سام آرام عزت‌الله، امین آقایی مهرناز. سیاست‌ های اجتماعی برای سالمندان در ژاپن و سوئد و الگوی مناسب برای سالمندان ایران. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1385; 1 (2) :88-100

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-18-fa.html


1- دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
چکیده:   (22728 مشاهده)

اهداف:‌ سالمندی جمعیت، هم اکنون در کشورهای توسعه یافته پدیده جدیدی نیست ولی کشورهای درحال توسعه و ازجمله ایران، از هم اکنون باید برای رفاه سالمندان آینده خود، چاره ای بیندیشند. بر اثر تحلیل رفتن قوای جسمانی و ذهنی سالخوردگان، تنوع و کثرت مسائل در آن‌ها، امری کاملا طبیعی به نظر می رسد. از این‌رو، شاید هیچ دوره ای از زندگی مانند سالخوردگی پر مساله و نگران کننده نباشد. به همین دلیل، سال‌خوردگان برای سالم زیستن، به دریافت حمایت‌های خاص که از سیاست‌های اجتماعی هدفمند سرچشمه بگیرد، نیاز دارند. در این مقاله سعی می‌شود تا با بیان نمونه‌هایی از تجربیات دو کشور ژاپن و سوئد در زمینه رفاه سالمندان، الگوی مناسبی برای سالمندان در ایران ارائه شود.

مواد و روش‌ها: یکی از مشابهت‌های قابل توجه در دو کشور ژاپن و ایران، ادامه حفظ سنت‌ها در فرایند توسعه صنعتی است که در کشور ژاپن به‌خوبی انجام شد و هنوز هم این ویژگی در این کشور صنعتی توسعه‌یافته قابل مشاهده است. در ایران نیز، توسعه صنعتی هنوز در کنار فرهنگ سنتی در حال حرکت است. 

یافته‌ها: سیاست‌های جدید کشور ژاپن می‌تواند در سیاست‌گذاری برای سالمندان در ایران بسترهای موجود اقتصادی و فرهنگی در جامعه، خانواده و سایر نهادهای اجتماعی را به‌کار بگیرد و برنامه‌های حمایتی فراگیر را به اکثریت سالمندان ارائه نماید. یکی از اصول مهم سیاست‌های سوئد در قبال سالمندان، تاکید بر نگهداری سالمندان در منزل تا حد ممکن است. حتی زمانی که آن‌ها نیاز به مراقبت‌های بهداشتی گسترده دارند.

نتیجه‌گیری: پیشنهاد مشخص این مقاله این است که فراگیرشدن بیمه‌های اجتماعی و بازنشستگی برای تمام افراد 60 سال به بالای کشور، اعم از زنان و مردان می‌تواند یکی از بسترهای مناسب برای حمایت از سالمندان را فراهم نماید. در این سیاست، منبع عظیم خانواده و قدرت فراگیر دیگر نهادهای سنتی که عمدتا غیر دولتی هم هستند، می‌توانند امکانات بسیار وسیعی را فراهم نمایند. مهم‌ترین دلیل ارائه این سیاست‌ها در ایران، محدودیت‌های امکانات در حمایت از سالمندان است. اگر سیاست‌های مربوط به سالمندان بخواهد دنباله‌رو سیاست‌های قدیمی جهان غرب باشد، نتیجه آن ارائه برخی خدمات نمایشی به تعداد محدودی از سالمندان آن هم در شهرهاست. درحالی‌که توجه به استفاده از تجارب کشورهای توسعه‌یافته مانند سوئد و ژاپن می تواند به پژوهشگران و برنامه‌ریزان ایرانی کمک کند تا در انجام تحقیقات خودشان در زمینه سالمندان، شاخص‌های عینی و موجود در کشورهایی با نرخ سالمندی را مورد استفاده قرار دهند.

متن کامل [PDF 1817 kb]   (6988 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/6/10 | پذیرش: 1385/8/10 | انتشار: 1385/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb