دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 325-304 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaderian M, Ghasemi G A, Lenjannejadian S, Sadeghi Demneh E. Effect of Combined Exercises on Stair Negotiation Performance of Older Men: A Randomized Controlled Clinical Trial. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2023; 18 (3) :304-325
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2464-fa.html
قادریان مهدی، قاسمی غلامعلی، لنجان نژادیان شهرام، صادقی دمنه ابراهیم. تأثیر تمرینات ترکیبی بر عملکرد گذر از پله در مردان سالمند: یک کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1402; 18 (3) :304-325

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2464-fa.html


1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران. ، mehdighaderiyan67@gmail.com
2- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
3- گروه ارتوپدی فنی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (2491 مشاهده)
اهداف توانایی گذر ایمن از پله عامل مهمی در استقلال و کیفیت زندگی سالمندان است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر تمرینات ترکیبی بر عملکرد گذر از پله در سالمندان مرد از‌طریق بررسی پارامترهای مرکز فشار، تعادل، سرعت و میزان خودکارآمدی بود.
مواد و روش ها در این مطالعه 30 مرد سالمند حداقل 60 ساله ساکن اصفهان در سال 1400، دارای استقلال عملکردی، سلامت ذهنی، توانایی انجام فعالیت‌های روزمره بدون استفاده از وسیله کمکی و بدون سابقه سقوط انتخاب شدند و به‌طور تصادفی و مساوی در 2 گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. طرح مطالعه در کمیته تخصصی اخلاق در پژوهش تأیید شد و همه شرکت‌کنندگان فرم رضایت آگاهانه امضا کردند و حقوق آن‌ها در طول مطالعه محفوظ بود. تمرینات ترکیبی بر بهبود توانایی‌های ضروری برای گذر از پله شامل دامنه حرکتی، قدرت، توانی و تعادل متمرکز بود. گروه آزمایش تمرینات را به مدت 12 هفته انجام داد. پارامترهای مرکز فشار با استفاده از صفحه نیرو، زمان بالا رفتن و پایین آمدن از پله توسط سیستم تحلیل حرکت، عملکرد گذر از پله با آزمون زمان بالا و پایین رفتن از پله و میزان خودکارآمدی با مقیاس خودکارآمدی گذر از پله ارزیابی شد. اطلاعات با آزمون تحلیل واریانس ترکیبی در نرم‌افزار SPSS نسخه 24 تجزیه‌وتحلیل شد (0/05≥P).
یافته ها تمرینات ترکیبی در کاهش پارامترهای مرکز فشار هنگام بالا رفتن و پایین آمدن از پله مؤثر بود (0/048≥P). زمان مرحله استقرار و زمان بالا رفتن و زمان پایین آمدن از پله پس از اجرای تمرینات کاهش یافت (0/034≥P). نتایج آزمون‌های زمان بالا و پایین رفتن از پله (0/002≥P) و خودکارآمدی گذر از پله (0/048≥P) بهبود عملکرد در گروه آزمایش نسبت به کنترل را نشان داد.
نتیجه گیری نتایج، تأثیرگذاری تمرینات ترکیبی در بهبود عملکرد گذر از پله در سالمندان را نشان داد. باتوجه‌به گستردگی موقعیت‌های گذر از پله در فعالیت‌های روزمره و پیچیدگی و خطر بالقوه آن برای سالمندان، به‌کارگیری ترکیبی از تمرینات کششی، مقاومتی، توانی و تعادلی برای بهبود عملگرد گذر از پله در سالمندان توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 9066 kb]   (961 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (852 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1401/3/19 | پذیرش: 1401/6/8 | انتشار: 1402/7/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb