مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی ،گروه اموزشی پرستاری ، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ، تهران. ، farahnaz.mohammadi9898@gmail.com
3- گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
چکیده:   (245 مشاهده)
زمینه: مشارکت خانواده در مراقبت به­ویژه در مورد بیماران سالمند بستری از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. لذا برای برنامه‌ریزی، اجرا و ارزیابی طرح‌هایی که مشارکت خانواده در مراقبت را افزایش می‌دهد، نیاز به درک عمیق فرایند آن است. لذا مطالعه حاضر با هدف کشف فرایند مشارکت دادن خانواده در مراقبت از سالمند بستری انجام گرفته است.
موارد و روش‌ها: بر اساس مطالعه کیفی گراندد تئوری، تجارب 22 نفر از افراد درگیر در مشارکت (13پرستار،5 نفر از اعضای خانواده، 4 بیمار سالمند بستری) از سه بیمارستان دولتی در شهر‌های کرمانشاه و تهران بین سال‌های 2023 تا 2024، از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید. نمونه‌گیری به صورت نظری تا اشباع اطلاعات ادامه یافت. داده‌ها بر اساس رویکرد استراوس و کوربین 2015 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: تجزیه‌و ‌تحلیل داده‌های به‌دست امده منجر به پیدایش 11 طبقه و 44 زیرطبقه شد.  عوامل زمینه‌ای در این فرایند " بستر بیمارستانی نامساعد مشارکت خانواده"، "صلاحیت حرفه‌ای ناکافی پرستاران برای مشارکت"، "پیچیدگی مراقبت از بیمار سالمند" و ظرفیت خانواده برای مشارکت" می‌باشند.  مشارکت‌کنندگان در این فرایند از راهبرد‌های " جلب ناکافی خانواده ‏برای مشارکت در مراقبت "، " توانمند‌سازی نسبی خانواده برای مشارکت در مراقبت"،" واگذاری برنامه‌ریزی نشده امور مراقبتی به خانواده "،" تلاش خانواده برای شراکت در مراقبت" و  " مواجهه با  تلاش خانواده برای مشارکت"  استفاده‌ می‌نمایند که پیامد‌های " نگرانی پرستاران ازایمنی و کیفیت مراقبت خانواده"و " تعلیق خانواده بین درماندگی و توانمندی" را به‌دنبال دارد. از یکپارچه‌سازی و ادغام مفاهیم به‌دست‌آمده مفهوم مرکزی " مشارکت غیر ساختاریافته خانواده در مراقبت" به دست آمد که سایر طبقات را می‌توان با آن توضیح داد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر با افزایش درک پرستاران از عوامل زمینه‌ای مؤثر، انواع کنش‌ها و واکنش‌های پرستاران در زمینه مشارکت دادن خانواده و پیامدهای متعاقب آن، زمینه­ را برای انجام تحقیقات بیشتر، طراحی برنامه‌های مداخله‌ای و تدوین سیاست های بیمارستانی در  این مورد فراهم نموده تا موجب ارتقای همکاری با خانواده‌ها گردد.
متن کامل [PDF 1329 kb]   (106 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1403/8/14 | پذیرش: 1403/10/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb