دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1386 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 268-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nobahar M, Vafai A A. Assessment of Elderlies Sleep Disorders and Different Confronts Methods Among Them. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2007; 2 (2) :263-268
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-4-fa.html
نوبهار منیر، وفایی عباسعلی. بررسی انواع اختلالات خواب و روش‌های مقابله با آن‌ها در سالمندان (مقاله پژوهشی). سالمند: مجله سالمندی ایران. 1386; 2 (2) :263-268

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-4-fa.html


1- دانشکده پرستاری و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.
چکیده:   (18661 مشاهده)

اهداف: خواب یکی از نیازهای اساسی انسان است و هرگونه اختلال در جریان طبیعی آن علاوه بر ایجاد مشکلات روانی می تواند کارآیی فرد را نیز کاهش دهد. اگرچه اختلالات خواب در هر سنی رخ می دهد، افراد پیر غالبا با مشکلات زیادی جهت دستیابی به یک خواب راحت مواجه هستند. بر این اساس هدف این مطالعه تعیین انواع اختلالات خواب و روش های مقابله با آنها در سالمندان می باشد.

مواد و روش‌ها: نوع مطالعه توصیفی بوده که با مراجعه با منازل سالمندان ضمن مصاحبه با آن‌ها، پرسش‌نامه ای که از قبل در ارتباط با اختلالات خواب (دیس سومنیا، پاراسومنیا) و روش های مقابله با آن‌ها (رفتاری، شناختی، رعایت بهداشت خواب و دارو درمانی) تهیه شده بود تکمیل گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که شیوع دیس سومنیا در سالمندان 67درصد بود و در 61درصد آنها بیخوابی وجود داشت، که بیشتر (28/5درصد) به صورت بی خوابی (اولیه، متناوب و انتهایی) بود. شیوع پاراسومنیا 29درصد و بیشتر (14درصد) به فرم دیدن خواب های ترسناک بود. در رابطه با استفاده از روش های مقابله، 57درصد از روش های رفتار درمانی استفاده می کردند که بیشتر (25درصد) به صورت تمرکز بر اندام ها قبل از خواب بود، 95/5درصد روشهای شناختی را درک کرده اند که بیشتر (26درصد) به صورت درک تاثیر سن بر خواب بود. 100درصد نسبت به موارد بهداشت خواب آگاه بودند و بیشتر نمونه ها (39درصد) حداقل با 4 مورد از موارد بهداشتی موثر بر خواب آشنا بودند و 20درصد از دارو استفاده میکردند.

نتیجه‌گیری: یافته های فوق نشان می دهد که اختلالات خواب در سالمندان شایع بوده و با توجه به تاثیر مثبت روش‌های مختلف در مقابله با اختلالات خواب، تاکید بر آموزش این روش‌ها می‌تواند به طور مطلوب مشکلات موجود در اختلالات خواب را بر طرف سازد.

متن کامل [PDF 833 kb]   (6238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/12/10 | پذیرش: 1386/2/11 | انتشار: 1386/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb