دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، badriazarin@gmail.com
چکیده:   (22386 مشاهده)

اهداف: این تحقیق با هدف بررسی کیفیت زندگی افراد سالمند ورزش‌کار و غیرورزش‌کار و مقایسۀ بین آن‌ها انجام شد.

مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر ازنظر هدف، کاربردی و از‌نظر ماهیت و روش، توصیفی است. ۱۸۹ نفر از افراد سالمند شهر تبریز به‌عنوان نمونۀ آماری انتخاب شدند. برای نمونه‌گیری از روش تصادفی استفاده شد و ابزار جمع‌آوری داده، پرسش‌نامۀ مشخصات فردی و پرسش‌نامۀ کیفیت زندگی براساس الگوی واروشربون بود. همچنین، از روش‌های آماری‌توصیفی و کلموگروف‌اسمیرنف و مان ویتنی و تی تست استفاده شده است.

یافته‌ها: در مؤلفه‌های کیفیت زندگی سالمندان ورزشکار و غیرورزشکار در سلامت عمومی، عملکرد جسمانی، انرژی و شادابی، سلامت روانی و محدودیت‌های ایفای نقش به‌دلایل جسمانی و عاطفی اختلاف معنی‌دار وجود دارد؛ اما در متغیرهای درد بدنی و عملکرد اجتماعی اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: تحلیل نتایج، نشان‌دهندۀ تأثیر فعالیت بدنی در بیشتر متغیرهای بررسی‌شده در سالمندان است. اجزای تشکیل‌دهنده بهبود توانایی عملکرد به‌صورت مجزا و ترکیبی کمک می‌کند سالمندان بتوانند دامنه‌ای از حرکات روزمرۀ مورد‌نیاز را انجام دهند و کیفیت زندگی خود را در ابعاد جسمانی و روانی افزایش دهند. در‌خصوص عملکرد و تعامل اجتماعی سالمندان، باید برنامه‌ریزی منسجم و مؤثر شود. ایجاد انگیزۀ ورزش برای آنان نیز باید با برنامه‌ریزی و تأکید بر تنوع در فعالیت‌ها و تقویت نقاط مثبت و استفاده از طرح‌های خلاقانه و ابداعی همراه باشد.

واژه‌های کلیدی: سالمند، فعالیت بدنی، کیفیت زندگی
متن کامل [PDF 295 kb]   (5664 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سردبیر
دریافت: 1392/2/30 | پذیرش: 1392/5/29 | انتشار: 1392/7/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.