دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouhi E, Karimi T, Iranmanesh S. Comparing Fear of Death of the Elderly Settled in Elderly’s Home and Inhabited in City Houses of Isfahan. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2014; 8 (4) :24-31
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-543-fa.html
نوحی عصمت، کریمی طیبه، ایرانمنش صدیقه. مقایسه ترس از مرگ در سالمندان ساکن منازل با سالمندان ساکن سرای سالمندان شهر اصفهان. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1392; 8 (4) :24-31

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-543-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. ، smnouhi@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشکده پرستاری و مامایی رازی
چکیده:   (18441 مشاهده)

اهداف: ازطرفی، افزایش روزافزون جمعیت سالمندان و ازطرف‌ِدیگر، تغییرات اجتماعی‌‌اقتصادی و شیوۀ زندگی فردی و خانوادگی باعث افزایش تعداد مؤسسات نگهداری سالمندان شده است. هدف پژوهش حاضر، مقایسۀ ترس از مرگ در بین سالمندان مقیم در سرای سالمندان و ساکن در منازل شهر اصفهان است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی‌تحلیلی و جامعۀ آماری موضوع مطالعه، تمام سالمندان ۶۰ سال به‌بالای ساکن در مناطق چهارده‌گانۀ شهر اصفهان و سالمندان مقیم در سرای سالمندان صادقیه است. شرکت‌کنندگان در این پژوهش، ۳۰۰ سالمند بودند که ۱۰۲ نفر مقیم سرای سالمندان، یعنی ۳۱ مرد و ۷۱ زن و ۱۹۸ نفر مقیم جامعه بودند؛ یعنی ۹۷ مرد و ۱۰۱ زن. سالمندان مقیم جامعه، با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای و سالمندان مقیم سرای سالمندان به شیوۀ نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و ازطریق پرسش‌نامۀ ترس از مرگ کالتلستر در معرض ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات گردآوری‌شده، از روش‌های آماری پارامتریک آزمون کای اسکوئر و تی مستقل استفاده شده است.

یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد میانگین نمرۀ کل ترس از مرگ نیز در گروه سالمندان ساکن منازل ۱۵/۶±۷۰/۵ و به‌طور معناداری، بیشتر از گروه سالمندان ساکن سرای سالمندان بود (۰/۰۰۱=P).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه، نشان داد ترس از مرگ در سالمندان ساکن در منازل شهر اصفهان، بیشتر از سالمندان ساکن در سرای سالمندان است. لازم است دست‌اندرکاران نظام‌های بهداشتی در تمامی بخش‌ها، این نکته را مدنظر قرار دهند و با ارزیابی علل و استمداد از سایر ارگان‌های مربوط، گام مؤثری برای کاهش ترس از مرگ سالمندان بردارند.

متن کامل [PDF 300 kb]   (5307 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/5/19 | پذیرش: 1392/9/24 | انتشار: 1392/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb