دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaee K, Haddadnia J, Delbari A, Madanian M. Predicting and Monitoring of the Elderly Falls Based on Modeling of the Motion Patterns Obtained From Video Sequences. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2014; 8 (4) :15-23
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-581-fa.html
رضایی خسرو، حدادنیا جواد، دلبری احمد، مدنیان مائده. پیش‌بینی و پایش زمین‌خوردگی سالمندان بر اساس مدل‌سازی الگوهای حرکتی دریافت‌شده از تصاویر ویدیویی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1392; 8 (4) :15-23

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-581-fa.html


1- گروه مهندسی پزشکی، دانشکدۀ مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری
2- گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران. ، Haddadnia@hsu.ac.ir
3- عضو مرکز تحقیقات مسایل اجتماعی و روانی سالمندان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران و عضو هئیت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
4- گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکدۀ مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (13021 مشاهده)

اهداف: با افزایش جمعیت سالمندان در اغلب کشورهای جهان، طراحی سیستمی قابل اعتماد و هوشمند جهت پایش و نظارت وضعیت جسمانی آنان ضروری به نظر می‌رسد. سالیانه بر اثر زمین‌خوردگی، هزاران نفر از سالمندان با صدمات جبران‌ناپذیری همچون شکستگی مفاصل، استخوان‌ها و دیگر اعضای بدن خود و حتی در مواردی با مرگ مواجه می‌شوند.

مواد و روش‌ها: در این مقاله بر مبنای تحلیل تصاویر اخذ شده از حرکت سالمندان، سیستمی کارآمد طراحی شده که در فاز نخست، راه رفتن غیر طبیعی سالمندان را تشخیص می‌دهد و در گام بعدی نحوه حرکت آن‌ها را مدل‌سازی می‌کند. سپس با ترکیب چندین ویژگی با اهمیت نظیر برآورد زاویه بدن شخص نسبت به افق، ارزیابی کمیت‌های حرکتی، حافظه حرکت، راستای حرکت و سرعت فرد، زمین خوردگی احتمالی شناسایی می‌شود. پیاده‌سازی سیستم بر مجموعه‌ای شامل 57425 فریم تصویری دریافت‌ شده از مرکز نگهداری سالمندان فرزانگان شهر مشهد و رشته‌های ویدئویی دربردارنده وقایع زمین‌خوردگی صورت پذیرفت. تمامی رشته‌ها به صورت تصادفی به 4 دسته Movie با فرمت AVI با رزولوشن 120×160 پیکسل با نرخ 15 فریم بر ثانیه تبدیل شدند.

یافته‌ها: نتایج شبیه‌سازی الگوریتم، نشان دهنده عملکرد مطلوب سیستم و دقت مناسب آن در شناسایی حوادث زمین خوردگی است. دقت متوسط (AAC)، نرخ آشکار سازی (DR) و نرخ هشدار اشتباه (FAR) سیستم پیشنهادی در سطح قابل قبولی به ترتیب %94، %91/92 و %52/5 است. حساسیت %92 و ویژگی% 47/94، نشان‌دهنده توانایی مطلوب سیستم در جداسازی وقایع شبیه به زمین خوردگی و زمین خوردگی‌های واقعی است.

نتیجه‌گیری: مزیت‌های ویژه‌ای چون سرعت بالای الگوریتم در پردازش داده‌ها و ارائه دقت و حساسیت مناسب در عملکرد سبب شده تا سیستم پیشنهادی از سایر تکنیک‌های مشابه متمایز شود و از این رو به کارگیری آن در مراکز مختلف نگهداری سالمندان و منازل مسکونی، نظارت هوشمند و بلادرنگ افراد را در زمان زمین‌خوردگی به دنبال خواهد داشت.

متن کامل [PDF 1183 kb]   (3935 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/4/29 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار: 1392/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb