اهداف: پژوهش حاضر با هدف تبیین نگرشهای ناکارآمد بیماران قلبی و عروقی بستری در بیمارستان از طریق باورهای فراشناختی معیوب به اجرا درآمد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در سال 1391 در بیمارستان شریعتی اصفهان انجام شد. جامعه آماری پژوهش را بیماران قلبی-عروقی بستری در بیمارستان شریعتی اصفهان تشکیل دادند که از میان آنها 87 نفر بیمار قلبی-عروقی به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش را پرسشنامه باورهای فراشناختی معیوب (ولز و کارترایت-هاتن) و مقیاس نگرشهای ناکارآمد (وایزمن و بک) تشکیل میداد. دادهها با نسخه 18 نرمافزار SPSS و با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که بهترتیب نیاز به کنترل افکار دارای توان پیشبین معنادار برای رضایت دیگران (0/05>P)، باورهای مثبت درباره نگرانی و کنترلناپذیری نگرانی دارای توان پیشبین معنادار برای تمرکز بر خود (0/05>P)، باورهای مثبت درباره نگرانی دارای توان پیشبین معنادار برای کمالگرایی (0/01>P)، کنترلناپذیری نگرانی و اطمینانشناختی دارای توان پیشبین معنادار برای نیاز به تأیید دیگران (0/01>P) و باورهای مثبت درباره نگرانی دارای توان پیشبین معنادار برای تمرکز بر موفقیت (0/05>P) هستند.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که باورهای فراشناختی معیوب، توان پیشبینیکنندگی نگرشهای ناکارآمد را دارد که برای سلامتی بیماران قلبی-عروقی خطرآفرین است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |