جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای آهویی

سوسن رفیعی، حسن توزنده جانی، محمد رضا آهویی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

اهداف: با توجه به گسترش روزافزون جمعیت سالمندان در جوامع مختلف، به‌ویژه جامعه ایرانی، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک زندگی و حمایت اجتماعی با رضایت زناشویی در این گروه صورت گرفته است.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های توصیفی-همبستگی بود که به‌صورت مقطعی در سال ۱۳۹۳ انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را تمامی سالمندان ۶۰ سال و بالاتر تشکیل می‌داد که جزو جمعیت مراقبت‌شده بودند و در مراکز بهداشتی درمانی پرونده داشتند. نمونه آماری این مطالعه شامل ۳۸۱ نفر از سالمندان بود که به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای از جامعه آماری پژوهش انتخاب شدند و به سؤالات مقیاس رضایت زناشویی انریچ، پرسش‌نامه سبک زندگی و حمایت اجتماعی پاسخ دادند. داده‌های گرد‌آوری‌شده با نسخه ۲۱ نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به‌گام مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج بیانگر آن است که سبک زندگی و حمایت اجتماعی پیش‌بینی‌کننده رضایت زناشویی هستند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نشان داد که متغیر‌های پیش‌بین به‌ترتیب حمایت اجتماعی و سبک زندگی (۰/۶۴=R۲) به‌شمار می‌روند. نتایج پژوهش حاضر بیانگر آن بود که بین متغیرهای سبک زندگی و حمایت اجتماعی با رضایت زناشویی رابطه معنی‌دار مثبت وجود دارد (۰/۰۵≥P)، اما بین مردان و زنان سالمند در این متغیرها تفاوت معنی‌داری وجود ندارد (۰/۰۵).

نتیجه‌گیری: با توجه به تأثیر حمایت اجتماعی و سبک زندگی بر رضایت زناشویی سالمندان می‌توان گفت که حمایت اجتماعی و سبک زندگی عامل مهمی در پایداری ازدواج و رضایت زناشویی در این گروه اجتماعی است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb