جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای باقرزاده

رسول حمایت‌طلب، احمد نیک‌روان، فضل‌الله باقرزاده، محمود شیخ،
دوره ۹، شماره ۳ - ( پائیز ۱۳۹۳ )
چکیده

اهداف: اثر تغییر نیروی انقباضی یکی از عوامل مهم سازماندهی و اجرای تکالیف زمان واکنش است که غالب افراد مسن با افزایش وزن خود با این متغیر درگیر هستند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تغییرات وزن اندام بر ثبت الکترومیوگرافی زمان واکنش ساده و افتراقی حرکت فلکشن آرنج مردان مسن است.

مواد و روش‌ها: از آزمودنی‌ها (۱۶ نفر با میانگین سنی ۵۹/۱۸ سال) خواسته شد تا در پاسخ به محرک های شنیداری (ساده و افتراقی)، حرکت فلکشن ساعد به سمت نقطه هدف در فاصله ۶۰سانتیمتری را انجام دهند. در ۵۰درصد از کوشش‌های انجام گرفته وزن اندام درگیر این حرکت به مقدار ۱/۲ کیلوگرم افزایش می‌یافت و در همه کوشش‌های انجام گرفته تغییرات زمان واکنش و تنش عضلانی توسط دستگاه الکترومیوگرام ثبت می‌گردید.

یافته‌ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس عاملی با اندازه‌گیری‌های تکراری نشان داد که اثرات اصلی هر دو فاکتور افزایش وزن اندام (۰/۰۰۱=P) و تعداد محرک (۰/۰۰۱=P) بر روی بخش PMT معنادار بوده است. در حالی که اثر افزایش محرک از حالت ساده به افتراقی بر بخش MT‌ معنادار نبوده است (۰/۱۸۹=P). هیچ تعاملی بین فاکتور افزایش وزن اندام و تعداد محرک بر روی بخش‌های PMT (P=۰/۸۸۸) و MT (P=۰/۹۱) وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: این یافته‌ها بیان می‌کنند، عواملی که موجب تغییر در اینرسی اندام و به‌طورکلی عوامل حرکتی می‌شوند، با درگیرکردن هم‌زمان بخش حرکتی و پیش‌حرکتی زمان واکنش می‌توانند عملکرد افراد مسن را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.


رویا زکی‌زاده، مسعود بحرینی، اکرم فرهادی، راضیه باقرزاده،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: با‌توجه‌به رشد سریع جمعیت سالمندی، توجه به شاخص‌های سلامت روان در آنان بسیار مهم است. احساس تنهایی، عملکرد اجتماعی و افسردگی، از‌جمله این شاخص‌ها هستند که به دلیل تأثیر متقابل بر یکدیگر اهمیت ویژه‌ای دارند. این مطالعه با هدف تعیین نقش میانجی افسردگی در ارتباط بین احساس تنهایی با عملکرد اجتماعی سالمندان در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی، ۳۱۸ سالمند تحت پوشش مراکز جامع سلامت شهر بوشهر (جنوب ایران)، به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه احساس تنهایی راسل (نسخه سوم) و سلامت عمومی گلدبرگ (حیطه‌های افسردگی و عملکرد اجتماعی) استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از مدل معادلات ساختاری با روش حداقل مربعات جزئی و برای آزمون مدل از نرم‌افزارPartial Least Squares (PLS)-Graph ۳,۰۰  استفاده شد. سطح معناداری در تمام موارد مساوی / کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه، میانگین سنی سالمندان شرکت‌‌کننده ۵/۸۷±۶۶/۷۴ بود و ۵۵/۳ درصد شرکت‌کنندگان مرد و بقیه زن بودند. نتایج نشان داد احساس تنهایی هم به‌طور مستقیم (۰/۱۹۹=P<۰/۰۱, ‌β) و هم با میانجی افسردگی (‌‌β=۰/۱۸۳ ,P<۰/۰۰۱) می‌تواند موجب عملکرد اجتماعی ضعیف شود. احساس تنهایی و افسردگی با هم ۲۰ درصد از واریانس عملکرد اجتماعی را تبیین می‌کردند. ‌شاخص‌های برازش مدل بیرونی و درونی نشان‌دهنده مناسب بودن مدل بود.
نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه، احساس تنهایی هم به‌صورت مستقیم و هم با ایجاد افسردگی در فرد می‌تواند باعث کاهش عملکرد اجتماعی سالمندان شود. استفاده از این نتایج برای طراحی آزمایشات هر‌چه مؤثرتر به‌منظور بالا بردن میزان عملکرد اجتماعی سالمندان مفید است. 

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb