جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دانشمندی

پدرام پورمحمودیان، علی اصغر نورسته، حسن دانشمندی، زهرا عطرکار روشن،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف اختلال تعادل یکی از اصلی‌ترین مشکلات سالمندان است که می‌تواند عملکرد روزانه را تحت تأثیر قرار دهد. درمان اختلالات تعادل هدف اصلی متخصصان این زمینه است. بنابراین، هدف این تحقیق مشخص کردن معتبرترین آزمون‌های عملکردی ارزیابی تعادل سالمندان برای امور بالینی است.
مواد و روش ها جست‌وجوی الکترونیکی منابع اطلاعاتی PubMed، EMBASE، CINAHL، Magiran، IranMedex و IranDoc با استفاده از ترکیب کلیدواژه های «اندازه‌گیری، ارزیابی، اندازه‌گیری نتایج یا آزمون اندازه‌گیری»؛ «تعادل، موازنه، کنترل پاسچر، نشستن یا ایستادن»؛ «سالمند یا بازنشسته» و «سقوط، خطر سقوط، پیش‌بینی سقوط یا اختلالات تعادل»، و جست‌وجوی دستی و استفاده از منابع مقالات انجام شد. ضوابط ورود شامل هدف بیان‌شده ارزیابی تعادل، ارزیابی حداقل یک ویژگی روایی و پایایی، داشتن برنامه و ضوابط ساخت آزمون استاندارد بود که به انگلیسی یا فارسی منتظر شده بودند.
یافته ها برای این پژوهش ۴۱ آزمون تعادلی انتخاب شد. از بین آن‌ها آزمون‌های مقیاس تعادل برگ، زمان بلند شدن و رفتن، مقیاس تعادل پیشرفته فولرتون، آزمون غربالگری تعادل، آزمون رسیدن عملکردی، آزمون بالینی تعامل حسی در تعادل، ارزیابی اجرای جهت‌دار تحرک و ارزیابی راه رفتن عملکردی انتخاب شدند که ویژگی‌های مورد نظر این تحقیق را داشتند. 
نتیجه گیری آزمون‌های انتخاب‌شده در این تحقیق مناسب‌ترین موارد برای استفاده در امور بالینی و پیشگیری از سقوط هستند.

حسین خازنین، حسن دانشمندی، حسین فکور رشید،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده

اهداف: ترس از سقوط در بعضی از سالمندان می‌تواند به یک بیماری ناتوان‌کننده مبدل شود. ترس از افتادن می‌تواند پیامدهای منفی، ازجمله کاهش انجام کارهای زندگی روزمره و فعالیت‌های فیزیکی و کیفیت زندگی پایین‌تر را به همراه داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر، اثر هشت هفته تمرینات منتخب فال‌پروف بر ترس از سقوط و کیفیت زندگی سالمندان بوده است.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع تحقیقات نیمه‌تجربی بود که در سال ۱۳۹۸ انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را ۵۳ نفر از سالمندان مراکز نگهداری شهر رشت تشکیل دادند. با توجه به معیارهای ورود و خروج از مطالعه و محدودیت آزمودنی‌ها ۲۴ نفر واجد شرایط تحقیق با بازه سنی ۷۴-۶۰ سال به ‌صورت دسترس به ‌عنوان نمونه تحقیق انتخاب و به ‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (‌۴/۴۸±۶۶/۴۱، n=‌۱۲) و کنترل (۲/۴۰±۶۶/۱۶، ۱۲=n) قرار گرفتند. تمرینات فال‌پروف شامل مجموعه‌ای از تمرینات چندحسی (بینایی، وستیبولار و حسی پیکری)، کنترل مرکز ثقل، راهبرد‌های قامتی و تمرینات قدرتی که شامل رفتن روی پنجه و پاشنه، باز کردن و خم کردن زانو، نزدیک کردن ران و دور کردن ران بود. پیشرفت تمرینات با توجه به اصل اضافه بار و شرایط افراد تغییر می‌کرد. این تمرینات به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هرجلسه به مدت شصت دقیقه انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تی زوجی برای مقایسه درون‌گروهی و از آزمون تحلیل کوواریانس برای مقایسه تفاوت بین‌گروهی استفاده شد. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معناداری (۰/۰۵>P) انجام شد.
یافته ها: نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن بود ترس از سقوط (‌P<‌۰/۰۰۱) و کیفیت زندگی (‌P<‌۰/۰۱۰) در گروه آزمایش بهبود معنادار یافت، در حالی ‌که این نمرات در گروه کنترل بهبود را نشان نداد.
نتیجه گیری: از این رو، نتایج به‌دست‌آمده از این تحقیق حاکی از آن است که تمرینات منتخب فال‌پروف موجب بهبود ترس از سقوط و کیفیت زندگی سالمندان شد که با توجه به عدم بهبود ترس از سقوط و کیفیت زندگی سالمندان در گروه کنترل می‌توان بهبود در تمام شاخص‌ها را به اثر‌گذاری این تمرینات نسبت داد. با توجه به اثر چند‌بُعدی بودن تمرینات فال‌پروف و اینکه با توجه به چند‌عاملی بودن خطر سقوط از این تمرینات می‌توان در برنامه‌های توان‌بخشی سالمندان در خانه، به‌ویژه مراکز نگهداری سالمندان استفاده شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb