اهداف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه با بیماران جوان و میانسال انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، ۲۰۲ بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه در سه گروه جوان (۴۰≥)، میانسال (۴۱ تا ۵۹) و سالمند (۶۰≤) قرار گرفتند. اطلاعات به روش سرشماری و با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی فرنس و پوورس نسخه دیالیز جمعآوری شد. دادهها با بهکارگیری نرمافزار spss و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس و شفه تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: ۴۳/۶درصد از شرکتکنندگان را سالمندان، ۴۰/۱درصد را افراد میانسال و ۱۶/۳درصد را جوانان تشکیل دادند. کیفیت زندگی کلی بیماران در سه گروه (سالمند، میانسال و جوان) تفاوت معنیدار آماری نداشت (۰/۰۵P> و ۱/۵۱F=). این در حالی است که بُعد اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی کیفیت زندگی در سه گروه با یکدیگر تفاوت معنیدار آماری داشت (۰/۰۵P<). اما بُعد روانیمعنوی و سلامتی و عملکرد در بین سه گروه تفاوت معنیدار آماری نداشت (۰/۰۵P>).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاکی از پایینبودن بُعد اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی کیفیت زندگی جوانان نسبت به افراد سالمند و میانسال بود. بنابراین ارائه بیمه تکمیلی و ارجاع بیماران جوان به انجمن حمایت از بیماران پیوند و کلیه به منظور بهبود کیفیت زندگی این بیماران به خصوص در بُعد اقتصادی و اجتماعی پیشنهاد میشود.