جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای زاهدی

مریم نورشاهی، هیوا رحمانی، طاهره عارفی راد، هادی زاهدی، عسل رجاییان،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۸ )
چکیده

اهداف: هدف این تحقیق بررسی اثرات کوه پیمایی بر فاکتورهای مختلف سلامتی در سالمندان بود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه یک بررسی Cross-sectional بود که در آن ۴۳ مرد سالمند (با میانگین سنی ۵۷/۷±۹,۳ سال) در مناطق مرتفع شهر تهران به طور تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها بر اساس نوع فعالیت به سه گروه: ۱- کوه پیما (n:۱۵)، ۲- ورزشکار (n:۱۴)، ۳- غیر ورزشکار (n:۱۴) تقسیم شدند. سپس فاکتورهای مختلف آمادگی قلبی–عروقی و جسمانی آنان (حداکثر اکسیژن مصرفی، ضربان قلب، درصد چربی، قدرت، زمان عکس العمل، فشار خون، انعطاف پذیری و تعادل) مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش آماری آنوای یک طرفه برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

یافته‌ها: مقایسه میانگین سه گروه در ظرفیت هوازی تفاوت معنی داری (P≤۰/۰۱) را بین آنها نشان داد که این متغیر در گروه کوهنورد نسبت به دو گروه دیگر بالاتر بود (به ترتیب %۳۷/۲ و %۱۵/۴)، به علاوه ضربان قلب استراحتی، درصد چربی بدن و همچنین زمان عکس العمل به صورت معنی داری در دو گروه فعال نسبت به گروه غیر فعال پایین تر بود (P≤۰/۰۵)، اما تفاوت بین گروه ها در دیگر فاکتورها معنی دار نبود (P≥۰/۰۵).

نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده در رابطه با ظرفیت هوازی و درصد چربی بدن با فعالیت کوه پیمای بسیار پر اهمیت بود و تاثیر کوه پیمایی را بر فاکتورهای قلبی–عروقی نشان می دهد. بهبود نسبی ضربان قلب، قدرت، انعطاف پذیری، تعادل و زمان عکس العمل در هر دو گروه غیر ورزشکار مجددا بر تاثیر انجام فعالیت بدنی به عنوان جزء ضروری برنامه های زندگی تاکید می کند.


دکتر مریم شایگان، دکتر فهیمه السادات حسینی، خانم اکرم بوستانی، آقای نورالله زاهدیان نسب،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: انزوا و پرخاشگری از مشکلات شایع سالمندان است که تبعات جدی جسمی و روانی برای سالمندان دارد. باتوجه‌به روند رو‌به‌رشد جمعیت سالمندان، ضروری است راهبردهای مؤثری جهت کاهش انزوا و پرخاشگری در سالمندان استفاده شود. هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر ترکیب فعالیت‌های فیزیکی و هنری تطابق‌یافته بر انزوا و پرخاشگری ساکنین خانه سالمندان فرزانگان شیراز بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی با در نظر گرفتن اخلاقیات پژوهش و با استفاده از روش نمونه‌گیری در‌دسترس، ۶۸ سالمند مقیم در خانه سالمندان فرزانگان شیراز انتخاب شدند. معیار انتخاب آن‌ها داشتن علائم انزوا و پرخاشگری و نداشتن مشکلات حاد روان‌شناختی و فیزیکی بود. سپس با روش تصادفی‌سازی بلوک جایگشتی به ۲ گروه کنترل و آزمایش تخصیص یافتند. گروه کنترل مراقبت‌های استاندارد و گروه آزمایش ۱۶ جلسه فعالیت‌های ترکیبی فیزیکی و هنری تطابق‌یافته را دریافت کردند. جمع‌آوری داده‌ها قبل و بلافاصله بعد از اجرای مداخله با‌ استفاده از پرسش‌نامه‌های انزوای اجتماعی اولسا و پرخاشگری باس و پری صورت گرفت. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و فراوانی) و استنباطی (آزمون کای‌اسکوئر، من‌ویتنی و ویلکاکسون‌) و با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ صورت گرفت.
یافته ها: در این مطالعه میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۷/۹۹±۷۰/۹۳ بود و ۶۹/۱ درصد از شرکت‌کنندگان زن بودند. نمرات پرسش‌نامه انزوا و پرخاشگری در گروه آزمایش بعد از اجرای مداخله به‌طور ‌معناداری کمتر از قبل از اجرای مداخله در همان گروه (۰/۰۰۱>‌P) و نیز کمتر از نمرات پرسش‌نامه‌‍‌های انزوا  (۰/۰۰۱>‌P) و پرخاشگری (۰/۰۰۱=‌P) در گروه کنترل بود.
نتیجه گیری: انزوا و میزان پرخاشگری سالمندان بعد از اجرای مداخله ترکیبی فعالیت‌های هنری و فیزیکی تطابق‌یافته، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. به ‌نظر می‌رسد استراتژی‌های پیشگیرانه عملی و مقرون‌به‌صرفه‌ای همچون ترکیب فعالیت‌های هنری و فیزیکی تطابق‌یافته بتواند در رفع انزوا و پرخاشگری سالمندان مؤثر باشد. 

فاطمه شیرازی، آزیتا جابری، نوراله زاهدیان نصب،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف باتوجه‌به افزایش امید به زندگی در جوامع مختلف و افزایش تعداد سالمندان و شیوع مشکلات جسمی مربوط به این دوران، بررسی روش‌های کم‌خطری که بتوانند تا حدودی به بهبود تناسب جسمی و فعالیت‌های روزمره سالمندان منجر شود از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی بر تناسب جسمی و فعالیت‌های روزمره زندگی سالمندان دارای اختلال تعادلی بود.
مواد و روش ها این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که در آن ۶۰ سالمند دارای اختلال تعادلی مقیم در خانه سالمندان شهر شیراز به‌طور تصادفی به ۲ گروه تقسیم شدند. شرکت‌کنندگان در گروه آزمایش به مدت ۶ هفته، هر هفته ۲ جلسه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه‌ای ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی را با استفاده از سیستم ایکس باکس کینکت دریافت کردند و گروه کنترل ورزش‌های روتین خانه سالمندان، شامل پیاده‌روی و پینگ‌پونگ را دریافت کردند. بعد از ۶ هفته، تناسب جسمی و فعالیت روزمره زندگی با استفاده از پرسش‌نامه‌های تناسب جسمی سالمندان و فعالیت‌های روزمره زندگی در ۲ گروه مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها یافته‌های این مطالعه نشان داد پس از انجام مداخله، میانگین نمرات فعالیت‌های روزمره در گروه آزمایش (۱۰/۴±‌ ۸۷/۱ قبل از مداخله و ۹/۱±‌۹۲/۶ بعد از مداخله) نسبت به گروه کنترل (۱۱/۳±‌۸۶/۵) قبل از مداخله و ۱/۲±‌۸۵/۱ بعد از مداخله) به‌طور معناداری افزایش داشت (۰/۰۰۱=P). همچنین انجام مداخلات ورزشی در گروه آزمایش به افزایش میانگین نمرات اکثرگویه‌های تناسب جسمی سالمندان شامل تعداد دفعات برخاستن از صندلی (۰/۰۰۱>P)، خم کردن بازو (۰/۰۰۱>P)، میزان کشش به جلو (۰/۰۰۱=P)، میزان کشش از پشت (۰/۰۰۷=P) و مدت زمان ۸ فوت راه رفتن (۰/۰۰۱=P) منجر شده بود، در‌حالی‌که این تغییرات در گروه کنترل مشاهده نشد.
نتیجه گیری تایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که انجام ۶ هفته ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی می‌تواند سبب بهبودتناسب جسمی و فعالیت‌های روزمره زندگی در سالمندان دارای اختلال تعادلی مقیم در خانه‌های سالمندان شود و در شرایط لزوم جانشین ورزش‌های گروهی و حقیقی شود.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb