جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای صفاری نیا

مجید صفاری نیا، افسانه درتاج،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی معنادرمانی گروهی بر امید به زندگی و بهزیستی روانی و اجتماعی سالمندان زن ساکن خانه سالمندان شهر دبی بود.
مواد و روش ها این پژوهش نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون پس‌آزمون همراه با گروه شاهد بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه سالمندان زن بیشتر از ۶۵ سال ساکن آسایشگاه‌های شهر دبی بود. تعداد ۸۰ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی‌شده انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و شاهد جای گرفتند. گروه آزمایش، معنادرمانی را به صورت گروهی در هشت جلسه و هر جلسه به‌مدت یک ساعت‌ونیم دریافت کرد و گروه شاهد در فهرست انتظار قرار گرفت. شرکت‌کنندگان در این پژوهش، پرسش‌نامه‌امید اشنایدر، پرسش‌نامه‌بهزیستی روان‌شناختی ریف و پرسش‌نامه بهزیستی اجتماعی را در پیش‌آزمون و پس‌آزمون تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته ها میانگین و انحراف استاندارد سن شرکت‌کنندگان در گروه آزمایش و شاهد به ترتیب ۱۲/۱۰±۶۵/۱۰ و۱۱/۸۰±۶۷/۱۲ بود. همچنین، میانگین و انحراف استاندارد نمرات کل متغیرهای بهزیستی روانی (۳۵/۹۰±۴۴۵/۳۱)، امید به زندگی (۲/۱۳±۳۷/۰۱) و بهزیستی اجتماعی (۳/۰۶±۲۷/۹۹) گروه آزمایش، در پس‌آزمون محاسبه شد. نتایج نشان دادند که معنادرمانی گروهی توانسته است باعث افزایش بهزیستی روانی، بهبود مؤلفه‌های امید به زندگی شامل تفکر رهیاب و تفکر پایورانه و همچنین بهبود مؤلفه‌های بهزیستی اجتماعی شامل انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی، شکوفایی اجتماعی، پیوستگی اجتماعی و پذیرش اجتماعی در زنان سالمند ساکن آسایشگاه‌های شهر دبی شود (۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری متخصصان سلامت روان می‌توانند از معنادرمانی گروهی به مثابه راهکاری مؤثر برای بهبود امید به زندگی و بهزیستی روانی‌اجتماعی زنان سالمند ساکن خانه‌های سالمندان استفاده کنند. همچنین پیشنهاد می‌شود تحقیقات آینده، اثربخشی معنادرمانی گروهی دیگر سازه‌های روان‌شناسی مثبت‌گرا بر سالمندان زن و مرد ساکن خانه‌های سالمندان را بررسی کنند.


مجید صفاری نیا، آتوسا مهدی زاده،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه منبع کنترل و سیستم‌های فعال‌ساز/بازداری رفتاری با سلامت عمومی در سالمندان ساکن  خانه‌های سالمندان شهر دبی بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی، ۱۰۰ نفر از سالمندان (۶۰ مرد و ۴۰ زن) در دو خانه سالمندان به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان پرسش‌نامه منبع کنترل، مقیاس‌های سیستم فعال‌ساز و سیستم بازداری رفتاری کارور و وایت و پرسش‌نامه سلامت عمومی گلدبرگ را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تجزیه‌وتحلیل و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ بررسی شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف استاندارد سن شرکت‌کنندگان مرد و زن به‌ترتیب ۱۱.۰۸±۶۲.۱۰ و ۱۲.۷۶±۶۱.۱۰ بود. همچنین میانگین و انحراف استاندارد نمرات منبع کنترل درونی، منبع کنترل بیرونی، سیستم فعال‌ساز رفتاری، سیستم بازداری رفتاری  و سلامت عمومی به‌ترتیب ۳.۲۱۴± ۴.۳۲، ۳.۹۸ ±۵.۵۱، ۵.۷۹ ± ۲۹.۶۶، ۵.۸۳ ± ۸.۴۵، ۱۲.۶۴ ± ۱۵.۰۸ بود. نتایج نشان داد که هر سه زیرمقیاس سیستم فعال‌سازی رفتاری، سیستم بازداری رفتاری، منبع کنترل بیرونی و درونی به شکل معناداری با سلامت عمومی در سطح معناداری (۰.۰۱>P) مرتبط بودند. سیستم فعال‌ساز و سه زیرمقیاس آن با زیرمقیاس سلامت عمومی شامل افسردگی در سطوح معناداری (۰.۰۱>P و ۰.۰۵>P) مرتبط بودند. سیستم بازداری رفتاری منبع کنترل درونی و بیرونی با همه چهار زیرمقیاس سلامت عمومی در سطح معناداری (۰.۰۱>P) رابطه معناداری داشتند.
نتیجه گیری: سالمندان دارای منبع کنترل بیرونی و سیستم بازداری رفتاری، در معرض خطر بیشتری در ارتباط با مشکلات سلامت روان هستند، درحالی‌که سالمندان با سیستم فعال‌ساز رفتاری و منبع کنترل درونی، سلامت روان بهتری دارند. 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb