جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای قاسمیان

محمد علی اصلانخانی، احمد فرخی، پروانه شمسی‌پور دهکردی، امیر شمس، محمدرضا قاسمیان مقدم،
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۹ )
چکیده

اهداف: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط ویژگی های شخصیتی با افسردگی در سالمندان زن فعال و غیر فعال شهر تهران بود.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر توصیفی – همبستگی است. بدین منظور، ۱۸۸ سالمند زن (۹۴ سالمند فعال و ۹۴ سالمند غیر فعال) شهر تهران با دامنه سنی ۶۳-۸۲ سال به روش نمونه گیری در دسترس، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه خصوصیات فردی، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه ویژگی های شخصیتی نئو بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و از آمار استنباطی نظیر آزمون t مستقل، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره به روش ورود استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین نمرات ویژگی های شخصیتی و افسردگی سالمندان زن فعال با سالمندان زن غیر فعال تفاوت معنی داری وجود دارد (P<۰/۰۵). همچنین بین نمره افسردگی با نمرات نوروتیسم، برون گرایی، مقبولیت اجتماعی و وظیفه شناسی در سالمندان زن فعال و بین نمره افسردگی با نمرات مقبولیت اجتماعی و وظیفه شناسی در سالمندان زن غیر فعال همبستگی معنی داری وجود دارد (P<۰/۰۵). نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نیز نشان داد که متغیر مقبولیت اجتماعی و برون گرایی در زنان سالمند فعال و متغیر وظیفه شناسی در زنان سالمند غیر فعال دارای رابطه خطی با متغیر معیار (افسردگی) بوده و می تواند تغییرات مربوط به آن را پیش بینی نماید.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج تحقیق حاضر، فعالیت بدنی و ورزش می تواند به تقویت ویژگی های شخصیتی مثبت نظیر برون گرایی، مقبولیت اجتماعی و کاهش افسردگی در سالمندان کمک کند.


احمد قاسمیان، فرهاد دریانوش، ابراهیم قاسمیان، الهام شکور،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

اهداف: اندوتلین-۱ تنگ‌کننده قوی عروق است که به‌وسیله سلول‌های اندوتلیال عروقی ترشح و به‌عنوان قوی‌ترین تنگ‌کننده عروقی شناخته می‌شود.  هدف این تحقیق مطالعه تأثیر یک دوره تمرین هوازی بر غلظت اندوتلین-۱ پلاسما و رابطه آن با فشارخون زنان یائسه بود.
مواد و روش‌ها: ۲۰ زن یائسه با میانگین سن ۵/۶۷±۶۷/۸۵ سال، قد ۷/۷±۱۵۳/۵۰ سانتی‌متر، وزن ۱۱/۹۶±۶۶/۱۶ کیلوگرم، شاخص توده بدنی ۴/۹۸±۲۸/۱۵ مترمربع، درصد چربی ۳/۶۵±۱۸/۴۱ و نسبت دور کمر به لگن ۰/۰۴±۰/۹۲ سانتی‌متر به‌صورت هدفمند انتخاب و به‌طورتصادفی به دو گروه ۱۰ نفره کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی هشت هفته (سه روز در هفته) تمرین هوازی با شدت ۶۰ تا ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب را انجام داد. قبل و بعد از هشت هفته تمرین، سطح استراحتی غلظت اندوتلین۱- فشارخون سیستولیک و دیاستولیک اندازه‌گیری و ثبت شد. برای بررسی تغییرات درون‌گروهی از آزمون تی همبسته و تفاوت‌های بین‌گروهی از آزمون تی مستقل و برای بررسی رابطه بین اندوتلین و فشارخون از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی‌داری ۰/۰۵>t درنظرگرفته شد. 
یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد یک دوره تمرین هوازی تأثیر معنی‌داری بر کاهش غلظت اندوتلین-۱ پلاسمای زنان یائسه دارد (۰/۰۰۵=P). همچنین یک دوره تمرین هوازی بر کاهش فشارخون سیستولیک (۰/۰۰۳=P) و دیاستولیک (۰/۰۰۲=P) زنان یائسه تأثیر معنی‌داری می‌گذارد و بین غلظت اندوتلین-۱ و فشارخون سیستولیک همبستگی مستقیمی وجود دارد (۰/۵۹=P). بااین‌حال بین غلظت اندوتلین-۱ و فشارخون دیاستولیک همبستگی مشاهده نشد (۰/۳۹=r). 
نتیجه‌گیری: با توجه به کاهش غلظت اندوتلین-۱ پلاسما و کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک بر اثر تمرین هوازی و با توجه به رابطه اندوتلین-۱ با فشارخون سیستولیک به‌نظر می‌رسد یک دوره تمرین هوازی با این شدت و حجم می‌تواند در کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و نیز کاهش غلظت اندوتلین-۱ پلاسما به‌عنوان عامل خطر ایجاد پرفشاری خون زنان یائسه مؤثر باشد. 


علیرضا بهجتی اردکانی، احمد قاسمیان، مریم کوشکی، الهام شکور، احمد محرز،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف یکی از بیماری‌های شایع پس از یائسگی تصلب شرایین است. عملکرد اندوتلیال عامل مهمی در ارزیابی بیماری‌های تصلب شرایین و رسوب چربی در دیواره داخلی عروق و فشار خون و نارسایی قلبی است. سلول‌های اندوتلیال عروقی نقش مهمی در تنظیم فعالیت‌های عروقی با تولید مواد فعال‌کننده عروق، مانند نیتریک‌اکساید بر‌عهده دارند.
مواد و روش ها این تحقیق تأثیر یک دوره تمرینات مقاومتی بر غلظت نیتریک‌اکساید و فشار خون زنان سالمند را بررسی می‌کند. ۲۴ زن یائسه (با میانگین سنی ۶/۰۲±۶۷/۳۷، شاخص توده بدن ۴/۱۶±۲۶/۸۷ و نسبت کمر به باسن ۰/۴±‌۰/۹۲) به صورت هدفمند و تصادفی، انتخاب و به دو گروه ۱۲نفره کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی در هشت هفته تمرین مقاومتی (هر هفته سه جلسه) با شدت ۴۰ تا ۶۵ درصد یک تکرار بیشینه شرکت کردند. قبل و بعد از برنامه تمرینی متغیرهای تحقیق اندازه‌گیری شد. از آزمون‌های آماری t همبسته مستقل برای ارزیابی یافته‌ها استفاده و سطح معنی‌داری کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها نتایج این تحقیق نشان داد یک دوره تمرین مقاومتی تأثیر معناداری بر غلظت نیتریک‌اکساید پلاسمایی (۰/۰۱=P) و فشار خون سیستولی (۰/۰۰۶=P) و دیاستولی زنان سالمند دارد (۰/۰۰۲=P). 
نتیجه گیری به نظر می‌رسد یک دوره تمرین مقاومتی با این شدت و حجم می‌تواند در کاهش فشار خون سیستولی و دیاستولی و نیز افزایش نیتریک‌اکساید پلاسما به عنوان یک عامل مهم برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی و آترواسکلروز و پُرفشار خونی زنان سالمند مؤثر باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb