جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کاظم‌نژاد

فرهاد آزادی، محمد پرنیان‌پور، حسن شاکری، انوشیروان کاظم‌نژاد، احمدعلی اکبری کامرانی، امیر مسعود عرب‌لو، ایرج عبداللهی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

اهداف: تکرارپذیری نسبی و مطلق از ویژگی‌های سایکومتریک آزمون هستند که مبنای بسیاری از تصمیم‌گیری‌‌های بالینی قرار می‌گیرند. در بسیاری مواقع، فقط تکرارپذیری نسبی مبنای تصمیم‌گیری و توجه است؛ درحالی‌که تکرارپذیری مطلق هم اهمیت بسیاری دارد.

مواد و روش‌ها: ۱۱ سالمند ساکن اجتماع در دامنۀ سِنی ۶۵ سال و بیشتر (۳/۵۸±۶۹/۶۴ سال) و ۲۰ جوان سالم ساکن اجتماع در دامنۀ سِنی ۲۰تا۳۵ سال (۴/۱۵±۲۸/۸۰ سال)، با استفاده از نسخ سه‌گانۀ آزمون Timed Up and Go دو بار با فاصلۀ زمانی ۲ تا۵  روز ارزیابی شدند.

یافته‌ها: به‌طورِکلی، غیرهمگن‌بودن جمعیت موضوع مطالعه، باعث افزایش ضریب هم‌بستگی درون‌ طبقه‌ای شده و این ضریب در سالمندان، بیش از جوانان بوده و افزودن فعالیت ثانویه، باعث کاهش آن می‌شود. در این تحقیق، شاخص‌‌های تکرارپذیری مطلق با استفاده از منابع داده‌ها و معادلات مختلف به نتایج کم‌وبیش مشابهی منجر شد. درکل، سالمندان در آزمون مجدد، نیازمند تغییر بیشتری درمقایسه‌با جوانان هستند تا تغییرات مشاهده‌شده تغییری واقعی و نه تصادفی قلمداد شود. سهم خطای تصادفی در متغیر‌‌های تحقیق‌شده در سالمندان، اندکی بیش از جوانان بوده و افزودن فعالیت ثانویه باعث افزایش آن می‌شود. به‌نظر می‌رسد غیرهمگن‌بودن جمعیت، باعث تعدیل شاخص‌‌های تکرار‌پذیری مطلق می‌شود.

نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد محققان و درمانگران هنگام توجه به تکرارپذیری نسبی، باید به نکاتی همچون همگن‌بودن جمعیت موضوع مطالعه توجه کنند. ازطرفی، در تصمیم‌گیری‌‌های بالینی، توجه به تکرارپذیری مطلق در کنار تکرارپذیری نسبی هم لازم است.


داریوش خواجوی، احمد فرخی، علی‌اکبر جابری مقدم، انوشیروان کاظم‌نژاد،
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

اهداف: افتادن و عوامل فیزیولوژکیی و روا نشناختی مرتبط با آن، از مشکلات اصلی زندگی سالمندان است. هدف این تحقیق، برّرسی تأثیر یک برنامه مداخل های تمرینی بر عوامل روا نشناختی مرتبط با افُتادن در میان مردان سالمند ساکن شهر اراک می باشد. 
مواد و روش‌ها: در این تحقیق نیمه تجربی که بر روی مردان سالمند ساکن شهر اراک انجام شد، ۲۷ آزمودنی به طور تصادفی به دو گروه کنترل (میانگین سنّی ۶/۶۵±۷۰/۲۱ سال) و گروه آزمایش (میانگین سنّی ۴/۳۸±۶۶/۰۷ سال) اختصاص یافتند. گروه آزمایش در یک برنامه مداخله تمرینی ۱۲هفته‌ای (سه جلسه در هفته و هر جلسه ۹۰ دقیقه) شرکت کردند. 
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که برنامه تمرینی اعمال شده باعث بهبود عوامل رو انشناختی مرتبط با اُفتادن (خودکارآمدی اُفتادن، ترس از افتادن و اعتماد به تعادل ویژه فعّالیّت‌ها، خود کارآمدی تعادل) در سالمندان گروه آزمایش گردید. نتایج گروه کنترل که هیچ‌گونه برنامه تمرینی منظّمی را دنبال نکردند و نیز عدم تغییر در عوامل روان‌شناختی مرتبط با افتادن را نشان داد. 
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این تحقیق، برنامه مداخله‌ای تمرینی منظّم می‌تواند با ارتقای سطح آمادگی جسمانی و حرکتی مردان سالمند باعث کاهش ترس از افُتادن و افزایش اعتماد به تعادل در حین انجام فعّالیّت‌های زندگی روزانه‌شان شود. این بهبودها می‌توانند به ارتقای سلامتی جسمانی و روانی و بهبود کیفیّت زندگی سالمندان ساکن در جامعه و نهایتاً سالمندی موفّقیّت‌آمیز آن‌ها کمک کند.

فرهاد آزادی، محمد پرنیان‌پور، حسن شاکری، انوشیروان کاظم‌نژاد، احمدعلی اکبری‌کامرانی، امیرمسعود عرب، ایرج عبداللهی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

اهداف: تکرارپذیری نسبی و مطلق از جنبه‌های مهم هر آزمون هستند که مبنای بسیاری از تصمیم‌گیری‌های بالینی قرار می‌گیرند. در بسیاری موارد تنها تکرارپذیری نسبی مبنای تصمیم‌گیری و توجه قرار می‌گیرد درحالی‌که تکرارپذیری مطلق هم از اهمیت بسیاری برخوردار است.

مواد و روش‌ها: ۱۱ سالمند ساکن اجتماع در دامنه سنی ۶۵ سال و بالاتر (۳/۵۸±۶۹/۶۴ سال) و ۲۰ جوان سالم ساکن اجتماع در دامنه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال (۴/۱۵±۲۸/۸۰ سال) با استفاده از آزمون «پنج بار برخاستن و نشستن از روی صندلی» دوبار با فاصله زمانی ۲ تا ۵ روز مورد ارزیابی قرار گرفتند.

یافته‌ها: در این تحقیق، شاخص تکرارپذیری مطلق «حداقل تغییر قابل تشخیص سالمندان» در سالمندان ۵/۲۹ ثانیه و در جوانان ۳/۰۲ ثانیه و ضریب واریانس به ترتیب %۲۷ و %۱۹ به‌دست آمد.

نتیجه‌گیری: نتیجه این تحقیق نشان داد که در ارزیابی میزان پیشرفت سالمندان در طی جلسات درمانی یا قضاوت در مورد سیر پیشرفت یا پسرفت توانایی آن‌ها، سالمندان نیازمند تغییر بیشتری نسبت به جوانان هستند تا تغییرات مشاهده شده به عنوان یک تغییر واقعی -و نه تصادفی- قلمداد شود. همچنین سهم خطای تصادفی آزمون "پنج بار برخاستن و نشستن از روی صندلی" در سالمندان اندکی بیش از جوانان بود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb