جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تعادل پاسچر

سولماز مهدوی، مسعود گلپایگانی، نادر شوندی، امین فرزانه حصاری، رحمان شیخ حسینی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

اهداف: هدف این پژوهش بررسی ۶ هفته برنامه تمرینی ثبات مرکزی بر میزان زمین خوردن سالمندان است.

مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی، ۴۰ نفر از زنان سالمند (میانگین سن: ۶۶/۲۰±۵/۹۸ سال، وزن: ۶۲/۶۰±۵/۷۸ کیلوگرم، قد: ۱۵۹/۹۴±۷/۸ سانتی متر)، به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها یک هفته قبل از شروع تمرینات ثبات مرکزی، بر اساس نمرات آزمون تعادلی برگ به دو گروه «با خطر زمین خوردن کم» (گروه ۱) و «با خطر زمین خوردن زیاد» (گروه ۲) تقسیم شدند. سپس به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی، تمرینات ثبات مرکزی (شامل سه سطح) را انجام دادند. مدت تمرین در هر جلسه تمرین، حدود ۳۰ دقیقه و طول دوره تمرینی ۶ هفته (به صورت یک روز در میان) بود. پس از اتمام تمرینات، پس آزمون تعادل برگ در همان محیط از گروه های کنترل  تجربی به عمل آمد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آماری t مستقل و t وابسته در سطح معنی دار ۰/۰۵ استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین گروه تجربی و کنترل در گروه های با خطر زمین خوردن کم و زیاد (گروه های ۱ و ۲) در پیش آزمون اختلاف معنی داری وجود نداشت (P=۰/۴۸۶ و P=۰/۱۹۳) اما در پس آزمون، گروه های تجربی عملکرد بهتری نسبت به گروه های کنترل داشتند (P=۰/۰۰۷ و P=۰/۰۰۱). میزان پیشرفت در گروه تجربی با خطر زمین خوردن کم و زیاد به ترتیب برابر %۳/۳۸ و %۱۵/۰۶ و برای گروه های کنترل به ترتیب %۰/۹۵ و %۳/۷ بود.

نتیجه‌گیری: یافته های تحقیق نشان دادند که تمرینات ثبات مرکزی می تواند کنترل پاسچر و در نتیجه میزان زمین خوردن را در سالمندان بهبود بخشد.


عین اله نادری، محمد‌حسین رضوانی، فاطمه شعبانی، شهاب الدین باقری،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف در این تحقیق سعی بر آن بود تأثیر یک دوره برنامه اصلاحی کایفوز روی عملکرد جسمانی، تعادل و کیفیت زندگی مردان سالمند مبتلا به هایپرکایفوز بررسی شود.
مواد و روش ها شرکت‌کننده‌های تحقیق را ۲۴ مرد سالمند مبتلا به کایفوز ≥۵۰ درجه تشکیل‌ می‌دادند که به ‌صورت تصادفی در یک گروه ۱۲‌نفری آزمایش (با میانگین سنی ۲‌/۶۷±۶۸/۷۵، قد ۳/۷۵±۱۷۳/۶۶ و وزن ۴‌/‌۷۵±‌۷۳/۵) و یک گروه ۱۲‌نفری کنترل (میانگین سنی ۲‌‌/۶۴±‌۶۹/۵۰، قد ۷/۷۸±‌‌۱۷۴/۴۱ و وزن ۵/۲۱±‌۷۵/۴۱) طبقه‌بندی شدند. شرکت‌کننده‌های گروه آزمایش در یک برنامه تمرین اصلاحی‌ که شامل شش تمرین بود، شرکت کردند. این برنامه به مدت ۱۲ هفته و هر هفته سه جلسه اجرا شد. میزان کایفوز سینه‌ای با استفاده از خط‌کش منعطف و در فاصله مهره‌های T۲ تا T۱۲ اندازه‌گیری شد. عملکرد جسمانی با تست راه‌رفتن ۶‌دقیقه‌ای، تعادل ایستا با آزمون شارپندرمبرگ در دو وضعیت چشمان باز و بسته و کیفیت زندگی با پرسش‌نامه SF-۳۶ ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی‌داری ۰/۰۵>P استفاده شد.
یافته ها نتایج تحقیق نشان داد برنامه اصلاحی کایفوز تأثیر مثبت معنی‌داری بر عملکرد جسمانی و تعادل مردان سالمند مبتلابه کایفوز ≥۵۰‌ درجه دارد (P>۰/۰۵). علاوه براین، شاخص‌های درد جسمانی، عملکرد جسمانی، محدودیت جسمانی، سلامت عمومی و سلامت روانی مربوط به کیفیت زندگی نیز بعد از اجرای برنامه تمرینی اصلاحی، بهبود معنی‌داری نشان دادند(۰/۰۵>P) در حالی که دیگر ابعاد کیفیت زندگی بهبود معنی‌داری پیدا نکردند (P>۰/۰۵).
نتیجه گیری بر اساس نتایج این تحقیق‌ می‌توان گفت برنامه تمرینات اصلاحی این تحقیق می‌تواند در بهبود عملکرد جسمانی، تعادل و کیفیت زندگی مردان سالمند و کاهش بار اقتصادی ناشی از بیماری‌ها، مشکلات و عوارض مربوط به سالمندی مؤثر باشد؛ بنابراین، توصیه می‌شود از این برنامه تمرین اصلاحی برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان و زمینه‌سازی برای دوران سالمندی رضایت‌بخش استفاده شود.


مهدی قادریان، غلامعلی قاسمی، شهرام لنجان نژادیان، ابراهیم صادقی دمنه،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف توانایی گذر ایمن از پله عامل مهمی در استقلال و کیفیت زندگی سالمندان است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر تمرینات ترکیبی بر عملکرد گذر از پله در سالمندان مرد از‌طریق بررسی پارامترهای مرکز فشار، تعادل، سرعت و میزان خودکارآمدی بود.
مواد و روش ها در این مطالعه ۳۰ مرد سالمند حداقل ۶۰ ساله ساکن اصفهان در سال ۱۴۰۰، دارای استقلال عملکردی، سلامت ذهنی، توانایی انجام فعالیت‌های روزمره بدون استفاده از وسیله کمکی و بدون سابقه سقوط انتخاب شدند و به‌طور تصادفی و مساوی در ۲ گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. طرح مطالعه در کمیته تخصصی اخلاق در پژوهش تأیید شد و همه شرکت‌کنندگان فرم رضایت آگاهانه امضا کردند و حقوق آن‌ها در طول مطالعه محفوظ بود. تمرینات ترکیبی بر بهبود توانایی‌های ضروری برای گذر از پله شامل دامنه حرکتی، قدرت، توانی و تعادل متمرکز بود. گروه آزمایش تمرینات را به مدت ۱۲ هفته انجام داد. پارامترهای مرکز فشار با استفاده از صفحه نیرو، زمان بالا رفتن و پایین آمدن از پله توسط سیستم تحلیل حرکت، عملکرد گذر از پله با آزمون زمان بالا و پایین رفتن از پله و میزان خودکارآمدی با مقیاس خودکارآمدی گذر از پله ارزیابی شد. اطلاعات با آزمون تحلیل واریانس ترکیبی در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴ تجزیه‌وتحلیل شد (۰/۰۵≥P).
یافته ها تمرینات ترکیبی در کاهش پارامترهای مرکز فشار هنگام بالا رفتن و پایین آمدن از پله مؤثر بود (۰/۰۴۸≥P). زمان مرحله استقرار و زمان بالا رفتن و زمان پایین آمدن از پله پس از اجرای تمرینات کاهش یافت (۰/۰۳۴≥P). نتایج آزمون‌های زمان بالا و پایین رفتن از پله (۰/۰۰۲≥P) و خودکارآمدی گذر از پله (۰/۰۴۸≥P) بهبود عملکرد در گروه آزمایش نسبت به کنترل را نشان داد.
نتیجه گیری نتایج، تأثیرگذاری تمرینات ترکیبی در بهبود عملکرد گذر از پله در سالمندان را نشان داد. باتوجه‌به گستردگی موقعیت‌های گذر از پله در فعالیت‌های روزمره و پیچیدگی و خطر بالقوه آن برای سالمندان، به‌کارگیری ترکیبی از تمرینات کششی، مقاومتی، توانی و تعادلی برای بهبود عملگرد گذر از پله در سالمندان توصیه می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb