جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای تمرینات هوازی

لاله باقری، فاطمه سلامی، مهدی هدایتی، جلیل ر ییسی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

اهداف: این تحقیق با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین منتخب هوازی بر هورمون استروژن، پاراتیروئید، کلسیم، آلکالن فسفاتاز و آلبومین سرم زنان سالمند انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: تعداد ۲۲ نفر از زنان یائسه (۷۰-۵۵ سال) عضو کانون جهاندیدگان شهر تهران انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه تمرین هوازی (۱۲ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) قرارگرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل ۸ هفته انجام حرکات جاگینگو حرکات ایروبیکی با شدت ۶۰-۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب، سه روز در هفته بود. خون گیری در دو مرحله، ۲۴ ساعت قبل از شروع اولین جلسه تمرین (پیش آزمون) و ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین (پایان هفته هشتم) انجام گرفت. برای تعیین میزان کلسیم سرم (Ca) از روش رنگ سنجی شیمیایی (کرزول فتالئین)، هورمون پاراتیروئید و استروژن از روش ELISA، آلکالن فسفاتاز از روش رنگ سنجی سینتیکی با استفاده از پارانیترو فسفات و برای تعیین آلبومین سرم هر نمونه خونی از روش رنگ سنجی شیمیایی (بروم کرزول گرین) استفاده گردید. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری t همبسته و مستقل استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج تحقیق، افزایش معنی داری را در میزان هورمون پاراتیروئید و آلکالن فسفاتاز سرمی، پس از تمرین نشان داد (P≤۰/۰۵). از سوی دیگر میزان کلسیم تام و آلبومین پلاسما کاهش یافت اما این اختلاف معنی دار نبود (P≥۰/۰۵). همچنین میزان استروژن پس از تمرین کاهش یافت اما این کاهش معنی دار نبود (P≥۰/۰۵).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، به نظر می رسد هشت هفته تمرین منتخب هوازی بر نشانگرهای ساخت استخوان تاثیر بگذارد. به هر حال این نتایج ممکن است نشان دهنده اثرات آنابولیک تمرین هوازی بر ساخت استخوان در زنان سالمند باشد. نتایج این تحقیق از اثرات مثبت تمرین بر افزایش توده استخوانی حمایت می کند.


احمدعلی اکبری‌کامرانی، امیر شمس، بهروز عبدلی، پروانه شمسی‌پور دهکردی، ربابه مهاجری،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

اهداف تحقیق حاضر با هدف برررسی تاثیر تمرینات هوازی با شدت کم و متوسط بر کیفیت خواب سالمندان انجام شد.
مواد و روش ها آزمودنی‌ها شامل ۴۵ سالمند مرد در دامنه سنی ۶۰ تا ۷۰ سال بودند که به‌طور داوطلبانه انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابتدا تمامی سالمندان توسط یک پزشک متخصص ارزیابی شدند تا سلامت کامل جسمانی و روانی آن‌ها مورد تایید قرار گیرد. سپس حداکثر ضربان قلب افراد با استفاده از کم کردن سن هر فرد از عدد ۲۲۰ به دست آمد. در ادامه، بر اساس روش تمرینات هوازی با شدت کم و متوسط، حداکثر ضربان قلب هدف در هر یک از آزمودنی‌های گروه‌های تمرینی محاسبه شد. پروتکل تمرینی افراد شامل ۸ هفته (هفته‌ای دو جلسه) تمرین هوازی در قالب آزمون یک مایل پیاده‌روی/دویدن راکپورت بود. شدت تمرین کم تا متوسط نیز با استفاده از بلت‌های مخصوصی که به سینه آزمودنی‌ها متصل شده بود، اندازه‌گیری و کنترل شد. همچنین تمامی آزمودنی‌ها در مراحل پیش‌آزمون (قبل اعمال مداخله) و پس‌آزمون (پس از اعمال مداخله) پرسش‌نامه کیفیت خواب پیتزبرگ را تکمیل کردند.
یافته ها نتایج در مرحله پیش‌آزمون نشان داد کیفیت خواب و مولفه‌های آن در سالمندان دو گروه اختلاف معنی‌داری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰P>). نتایج تحلیل واریانس یک راهه در مرحله پس‌آزمون کیفیت خواب و مولفه‌های آن نشان داد گروه تمرین با شدت متوسط دارای کیفیت خواب بهتری نسبت به دو گروه دیگر بود (۰۵/۰P<). همچنین گروه تمرین با شدت کم نیز در کیفیت خواب و مولفه‌های آن دارای نمرات بهتری نسبت به گروه کنترل بودند (۰۵/۰P<). 
نتیجه گیری به‌طور کلی تحقیق حاضر نشان داد تمرینات هوازی با شدت متوسط تاثیر مثبتی بر بهبود کیفیت خواب و مولفه‌های آن دارد، لذا انجام تمرینات هوازی با شدت متوسط به عنوان یک روش مفید درمانی به سالمندان و مدیران حوزه سلامت سالمندان جامعه توصیه می‌شود.


خدیجه مسیبی‌سامانی، فرزانه داوری، محمد فرامرزی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

اهداف تعادل، شاخصی برای تعیین میزان استقلال سالمندان در انجام فعالیت‌های روزمره محسوب می‌شود. هدف اصلی از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی هوازی و تعادلی بر تعادل ایستا، پویا و عملکردی زنان سالمند بود. 
مواد و روش ها این تحقیق از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش آزمون-پس‌آزمون با یک گروه مداخله تمرینی و یک گروه شاهد بود. به همین منظور ۳۰ زن که همگی از سلامت عمومی برخوردار بودند به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به روش تصادفی به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند. یک روز قبل از شروع تمرینات، آزمون‌های عملکردی شامل تست هاس شارپند رومبرگ (تعادل ایستا با چشم باز و بسته)، تست ستاره (تعادل پویا) و مقیاس برگ (تعادل عملکردی) در هر دو گروه کنترل و تجربی انجام شد. سپس گروه تجربی به انجام یک دوره تمرین ترکیبی هوازی و تعادلی ۱۲ هفته‌ای (چهار جلسه در هفته) پرداختند، در حالی که در این مدت از گروه کنترل خواسته شد که فعالیت‌های روزانه خود را حفظ کنند. پس از اتمام دوره تمرین، پس‌آزمون برای هر دو گروه اجرا شد. داده‌ها به کمک روش‌های آماری t مستقل و تحلیل کواریانس تحلیل شد. 
یافته ها اعمال برنامه تمرین ترکیبی هوازی و تعادلی بر بهبود تعادل زنان سالمند تاثیر معنی‌داری داشت (۰۵/۰>Р). همچنین نتایج حاکی از تفاوت معنی‌داری بین داده‌های پس‌آزمون، آزمودنی‌های گروه تجربی و گروه شاهد بود (۰۵/۰>Р). تفاوت معنی‌داری بین نمرات پیش‌آزمون و پس‌آزمون گروه شاهد مشاهده نشد (۰۵/۰<Р).
نتیجه گیری براساس یافته‌های این مطالعه، شاید به کارگیری تمرینات ترکیبی هوازی و تعادلی بتواند عاملی تاثیر‌گذار در بهبود تعادل سالمندان باشد.


احمدعلی اکبری‌کامرانی، امیر شمس، بهروز عبدلی، پروانه شمسی‌پور دهکردی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

اهداف تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات هوازی با شدت کم و متوسط بر خود‌پنداره سالمندان انجام شد. 
مواد و روش ها آزمودنی‌های تحقیق شامل ۴۵ سالمند مرد با میانگین سنی ۷۰/۲±۸۸/۶۵ سال بودند که به‌طور داوطلبانه انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل گمارده شدند. سپس حداکثر ضربان قلب افراد با استفاده از کم کردن سن هر فرد از عدد ۲۲۰ به دست آمد. در ادامه بر اساس روش تمرینات هوازی با شدت کم (۴۰ تا ۵۰ درصد حداکثر ضربان قلب) و شدت متوسط (۶۰ تا ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب)، حداکثر ضربان قلب هدف در هر یک از آزمودنی‌های گروه‌های تمرینی محاسبه شد. پروتکل تمرینی افراد شامل ۸ هفته (هفته ای دو جلسه) تمرین هوازی در قالب آزمون یک مایل پیاده‌روی/دویدن راکپورت بود. شدت تمرین کم تا متوسط نیز با استفاده از بلت‌های مخصوصی که به سینه آزمودنی‌ها متصل شده بود، اندازه‌گیری و کنترل شد. همچنین تمامی آزمودنی‌ها در مراحل پیش آزمون (قبل اعمال مداخله) و پس آزمون (پس از اعمال مداخله)، مقیاس خودپنداره تنسی ۲ را تکمیل کردند.
یافته ها نتایج مرحله پیش آزمون نشان داد که میانگین نمرات خودپنداره سالمندان مورد مطالعه، اختلاف معنی‌داری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰P>). نتایج تحلیل واریانس یک راهه در مرحله پس آزمون نیز نشان داد که گروه تمرین با شدت متوسط دارای خودپنداره بالاتری نسبت به دو گروه دیگر بود (۰۵/۰P<). همچنین گروه تمرین با شدت کم دارای نمرات بهتری نسبت به گروه کنترل بود (۰۵/۰P<). 
نتیجه گیری به‌طور کلی تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات هوازی با شدت متوسط، تاثیر مثبتی بر افزایش خودپنداره سالمندان دارد. لذا پیشنهاد می‌شود تمرینات هوازی با شدت متوسط جهت افزایش این ویژگی شخصیتی در سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.


امیر دلشاد، نرگس چمنی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

اهداف با افزایش سن تغییرات سلولی باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی در افراد سالمند می‌شود. سالمندی با اختلال در پاسخ التهابی موضعی لازم برای کنترل حمله پاتوژن بیماری‌زای همراه است. تمرین ورزشی منظم به‌عنوان یک فاکتور سبک زندگی سالم در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند مشکلات سلامتی وابسته به ایمنی را در افراد مسن کاهش دهد. ازاین‌رو هدف از این مطالعه مقایسه اثر ۶ هفته تمرین هوازی و حجامت تر بر ایمونوگلوبولین‌های E ، G و Aزنان سالمند است.
مواد و روش ها در این پژوهش نیمه‌تجربی ۴۰ زن سالمند غیرفعال با دامنه سنی ۶۰ تا ۶۵ شرکت کردند. داوطلبین واجد شرایط براساس Vo۲max, BMI به‌صورت تصادفی به ۴ گروه تمرین هوازی (۱۰ نفر)، ۱ بار حجامت (۱۰ نفر)، ۲ بار حجامت (۱۰ نفر) و گروه کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. تمرینات هوازی با شدت ۶۰ تا ۷۵ درصد ضربان قلب ذخیره، هفته‌ای ۳ جلسه و در طی۶ هفته اجرا شدند و گروه حجامت ۲ بار در هفته دوم و پنجم حجامت شدند. در این تحقیق قبل از شروع دوره تمرینی (پیش‌آزمون) و ۴۸ ساعت پس از اتمام آخرین جلسه ۶ هفته‌ای تمرین (پس از آزمون)، خون‌گیری جهت اندازه گیری شاخص‌های IgG ،IgE و IgA انجام گرفت. از آزمون آنالیز کوواریانس (آنکووا) برای مقایسه بین‌گروهی استفاده شد و برای مقایسه پیش‌آزمون و پس‌آزمون بین گروه‌ها از آزمون تی زوجی و نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ در سطح معناداری ۰/۰۵

یافته ها نتایج نشان می‌دهد به دنبال ۶ هفته تمرین هوازی و حجامت سطوح سرمی IgG (P=۰/۰۰۳) و IgE (P=۰/۰۱۳) و IgA (P=۰/۰۲۶) نسبت به گروه کنترل کاهش معنی‌داری پیدا کرده است که این کاهش در گروه هوازی نسبت به گروه‌های دیگر بیشتر بوده است. نتایج آزمون تی زوجی حاکی از کاهش معنادار IgG ،IgE و IgA پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون در گروه تمرین (۲ بار حجامت) پس از مداخله بود.
نتیجه گیری به نظر می‌رسد فعالیت‌های ورزشی هوازی و حجامت می‌توانند بر سیستم ایمنی اثر گذارند و می‌شود از این نوع تمرین برای جلوگیری از آسیب و بیماری‌های ناشی از افزایش سن در سالمندان و بهبود عملکرد ایمونوگلوبین ها استفاده شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb