جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دیابت نوع دو

دکتر فاطمه خراشادی زاده، دکتر حبیبه سادات شاکری، دکتر عادله صاحب نسق، دکتر رضوان رجب زاده، خانم زهرا صالحی، زهره عباسی،
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

اهداف:. تبعیت از درمان سالمندان مبتلا به دیابت، ضعیف و Hb A۱C بالا است. لذا نیاز به استفاده از مدلهای ارتقادهنده سلامت برای تغییر سبک زندگی سالمندان مبتلا به دیابت وجود دارد. الگوی ارتقا دهنده سلامت پندر یکی از این مدلها می باشد.لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مداخله آموزشی مبتنی برالگوی ارتقاء سلامت پندر بر میزان تبعیت از درمان سالمندان مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر، از نوع تجربی روی ۸۰ سالمند دیابتی مراکز بهداشتی و درمانی بجنورد اجراشد. سالمندان براساس معیار ورود و خروج با تخصیص تصادفی به ۲ گروه ۴۰ نفره تقسیم شدند. گروه کنترل روتین را دریافت نمودند، لیکن گروه مداخله در طی ۸جلسه به مدت ۴ هفته بر اساس الگوی ارتقاء سلامت پندر آموزش دریافت نمود. داده ها توسط پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت و تبعیت دارویی موریسکی و آزمایش HbA۱C قبل و سه ماه بعد از مداخله مجددا جمع اوری گردید. روایی و پایایی پرسشنامه ها بررسی شد. ملاحظات اخلاقی رعایت شد. داده ها با نرم افزار SPSS۲۳ و آزمون تحلیل تی مستقل، تی زوجی و رگرسیون خطی در سطح معناداری ۵ درصد آنالیز شدند.
یافته ها:  نتایج نشان داد اکثریت نمونه های مطالعه زن ۵۲ درصد و میانگین سنی ۵/۸۵±۶۷/۵ بود. نتایج بین گروهی نشان داد نمره پرسشنامه های تبعیت دارویی موریسکی و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در گروه مداخله به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل سه ماه بعد از مداخله افزایش پیدا کرده بود که این افزایش درهمه ابعاد معنی دار بود. (۰/۰۰۱>p) میزان Hb A۱C در گروه مداخله از ۰/۶۵۷±۷/۳۸ به ۰/۶۶۱± ۶/۹۴ به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل پندر بر  سبک زندگی سالمندان مبتلا به  دیابت  نوع دو استفاده از این مدل به عنوان روشی سودمند و اثربخش توصیه می گردد.

فرشاد شریفی، مژده میرعارفین، حسین فخرزاده، سهیل سعادت، مریم قادرپناهی، زهره بادامچی زاده، احمدعلی اکبری کارمرانی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده

اهداف: هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع پرفشاری خون و دیابت نوع دو در سالمندان ایرانی ساکن بنیاد خیریه کهریزک بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی ۲۶۸ زن و مرد بالای ۶۰ سال مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات این مطالعه در حین بررسی سلامت سالانه سالمندان جمع آوری گردید. فشارخون بر اساس معیارهای JNC VII و دیابت بر اساس راهنمای انجمن دیابت آمریکا تعریف شد.

یافته‌ها: شیوع خام پرفشاری خون در مردان ۵۵% و در زنان ۶۷% بود. میانگین سن و نمایه توده بدن (BMI) در مبتلایان به پرفشاری خون به طور معناداری بیش از افرادی با فشارخون نرمال بود. شیع دیابت در مردان %۲۱ و در زنان %۱۶ بود. میانگین سن، نمایه توده بدن (BMI)، نسبت به دور کمر به باسن (WHR)، کلسترول تام، LDL کلسترول در دیابتی ها به طور معناداری بیش از افراد نرمال بود.

نتیجه‌گیری: میزان نمایه توده بدنی با فشار خون رابطه داشت و در این میان زنان در معرض خطر بیشتر پرفشاری خون قرار داشتند. در عوض مردان در معرض خطر بالاتر ابتلا به دیابت و عوامل همراه آن بودند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb