جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای منبع کنترل

هادی هاشمی رزینی، شهاب باحشمت جویباری، مریم رامشینی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف اضطراب مرگ در افراد سالمند شایع است. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط راهبردهای مقابله و منبع کنترل با اضطراب مرگ در سالمندان است.
مواد و روش ها در این مطالعه توصیفی‌مقطعی، ۱۱۳ سالمند بالای ۶۰ سال در شهر تهران به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها مقیاس راهبردهای مقابله‌ای، مقیاس چندبعدی منبع کنترل و مقیاس اضطراب مرگ در گروه نمونه پژوهش اجرا شد. سپس داده‌ها با نسخه ۲۱ نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ها میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۳/۹۳±۶۵/۱۹ بود. میانگین و انحراف استاندارد مقابله مسئله‌مدار، مقابله هیجان‌مدار، مقابله اجتنابی، منبع کنترل درونی، منبع کنترل بیرونی و اضطراب مرگ به ترتیب ۷/۴۵±۴۸/۲۰، ۶/۹۲±۵۰/۹۳، ۸/۶۷±۵۰/۳۹، ۵/۷۰±۱۷/۸۵، ۶/۰۸±۶۱/۵۱ و ۲/۳۱±۸/۶۷ بود. بر اساس یافته‌های پژوهش بین راهبردهای مقابله‌ای و منبع کنترل با اضطراب مرگ در سالمندان رابطه معنی‌داری وجود دارد (۰/۰۵>P). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد کنترل بیرونی، مقابله اجتنابی و مقابله هیجان‌مدار به طور معنی‌داری اضطراب مرگ در سالمندان را پیش‌بینی می‌کنند (۰/۰۱>P).
نتیجه گیری اضطراب مرگ یکی از عوامل مؤثر در سلامت روان سالمندان است. با توجه به یافته‌ها، راهبردهای مقابله و منبع کنترل نقش مهمی در اضطراب مرگ سالمندان دارند. بنابراین، با طراحی مداخلات روان‌شناختی بر اساس راهبردهای مقابله و تغییر منبع کنترل از بیرونی به درونی، سلامت اضطراب مرگ را می‌توان بهبود بخشید.


مجید صفاری نیا، آتوسا مهدی زاده،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه منبع کنترل و سیستم‌های فعال‌ساز/بازداری رفتاری با سلامت عمومی در سالمندان ساکن  خانه‌های سالمندان شهر دبی بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی، ۱۰۰ نفر از سالمندان (۶۰ مرد و ۴۰ زن) در دو خانه سالمندان به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان پرسش‌نامه منبع کنترل، مقیاس‌های سیستم فعال‌ساز و سیستم بازداری رفتاری کارور و وایت و پرسش‌نامه سلامت عمومی گلدبرگ را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تجزیه‌وتحلیل و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ بررسی شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف استاندارد سن شرکت‌کنندگان مرد و زن به‌ترتیب ۱۱.۰۸±۶۲.۱۰ و ۱۲.۷۶±۶۱.۱۰ بود. همچنین میانگین و انحراف استاندارد نمرات منبع کنترل درونی، منبع کنترل بیرونی، سیستم فعال‌ساز رفتاری، سیستم بازداری رفتاری  و سلامت عمومی به‌ترتیب ۳.۲۱۴± ۴.۳۲، ۳.۹۸ ±۵.۵۱، ۵.۷۹ ± ۲۹.۶۶، ۵.۸۳ ± ۸.۴۵، ۱۲.۶۴ ± ۱۵.۰۸ بود. نتایج نشان داد که هر سه زیرمقیاس سیستم فعال‌سازی رفتاری، سیستم بازداری رفتاری، منبع کنترل بیرونی و درونی به شکل معناداری با سلامت عمومی در سطح معناداری (۰.۰۱>P) مرتبط بودند. سیستم فعال‌ساز و سه زیرمقیاس آن با زیرمقیاس سلامت عمومی شامل افسردگی در سطوح معناداری (۰.۰۱>P و ۰.۰۵>P) مرتبط بودند. سیستم بازداری رفتاری منبع کنترل درونی و بیرونی با همه چهار زیرمقیاس سلامت عمومی در سطح معناداری (۰.۰۱>P) رابطه معناداری داشتند.
نتیجه گیری: سالمندان دارای منبع کنترل بیرونی و سیستم بازداری رفتاری، در معرض خطر بیشتری در ارتباط با مشکلات سلامت روان هستند، درحالی‌که سالمندان با سیستم فعال‌ساز رفتاری و منبع کنترل درونی، سلامت روان بهتری دارند. 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb