جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای یافته‌های بالینی

زویا هادی نژاد، یحیی صالح طبری، سیده زینب سجادی، حسن طالبی قادیکلائی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

اهداف: افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به COVID-۱۹ قرار دارند و در صورت بیماری، خطر مرگ آن‌ها بیشتر است. به منظور پیشگیری از مرگ‌ومیر در بیماری‌های عفونی مشابه، شناخت یافته‌های بالینی و عوامل خطر در ابتلا و مرگ افراد سالمند مورد نیاز است.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، اطلاعات جمعیت‌شناختی، علائم و تظاهرات بالینی تمامی بیماران سالمند بالای ۶۰ سال بستری‌شده با تشخیص COVID-۱۹ در مراکز درمانی زیرمجموعه دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران که در بازه زمانی یک‌ساله، اول اسفند ماه سال ۱۳۹۸ الی اسفند سال ۱۳۹۹ پذیرفته شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. مدل رگرسیون لجستیک چند متغییره برای بررسی عوامل مرتبط با مرگ ناشی از COVID-۱۹ در سالمندان استفاده شد.تمامی محاسبات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ انجام شد. ۰/۰۵>P از نظر آماری معناداردر نظر گرفته شد. 
یافته ها: از کل ۵۴۵۲۳ بیمار بستری‌شده در بازه زمانی یک‌ساله، ۱۲۸۷۵ سالمند زن (۵۱/۰۵ درصد) و مابقی (۱۲۳۴۳ نفر) مرد بودند. ۳۵۱۲ سالمند فوت شدند، از این تعداد ۱۸۱۴ (۵۱/۶۵ درصد) سالمند مرد و مابقی زن بودند. ۱۶۲۰۳ سالمند مبتلا در گروه سنی ۶۰ الی ۷۵ سال (سالمند جوان)، ۸۲۷۰ نفر در گروه سنی ۷۶ الی ۹۰ سال (سالمند پیر) و مابقی (۷۴۵ نفر) در گروه سنی ۹۰ سال به بالا (سالمند کهنسال) قرار داشتند. بین متغیرهای سن و جنسیت ، با مرگ ناشی از COVID-۱۹ در سالمندان ارتباط معنی داری وجود داشت (۰/۰۵>P). شانس مرگ ناشی از COVID-۱۹ در سنین بالا بیشتر است. مردان سالمند ۱۰% بیشتر از زنان شانس مرگ ناشی از COVID-۱۹ را دارند. مرگ ناشی از COVID-۱۹ به ترتیب در سالمندان دارای بیماری کلیوی ۹۲ درصد، سرطان ۷۶ درصد، دیابت ۳۲ درصد و بیماری قلبی ۱۷ درصد، افزایش داشت.
نتیجه گیری: انجام اقدامات پیشگیرانه برای حمایت از سالمندان برای مقابله با همه‌گیری COVID-۱۹، با تمرکز بر نیازهای ویژه سلامتی سالمندان مانند تغذیه مناسب، بهزیستی و ارتقای سلامت روان این گروه آسیب‌پذیر ضروری است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb