دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 13-2 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri M, Irandoust K. The Effect of Omega-3 Supplementation and Functional Exercises on the Psychomotor Performance of Aged Women in Qazvin. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2019; 14 (1) :2-13
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1552-fa.html
طاهری مرتضی، ایران دوست خدیجه. تأثیر مکمل یاری امگا-3 و تمرینات عملکردی بر ظرفیت‌های روانی‌حرکتی زنان سالمند شهر قزوین. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1398; 14 (1) :2-13

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1552-fa.html


1- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران. ، taheri_morteza@yahoo.com
2- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران.
چکیده:   (5697 مشاهده)
اهداف دوران سالمندی و اختلالات جسمانی و روانی مرتبط با آن از موضوعاتی است که هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی را متحمل جامعه می‌کند. از این رو، ضرورت پیشگیری و درمان این وضعیت‌ها برای محققان و مسئولان حائز اهمیت است. بنابراین، هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر مکمل یاری امگا-۳ و تمرینات عملکردی بر ظرفیت‌های روانی‌حرکتی زنان سالمند بود.
مواد و روش ها روش تحقیق از نوع نیمه‌تجربی و با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون بود که در آن ۴۷ زن سالمند با دامنه سنی ۶۰ تا ۷۰ سال در شهر قزوین در سال ۱۳۹۷ در مرکز مشاوره ورزشی و سلامت اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین به صورت نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در چهار گروه تمرینات عملکردی‌+‌مکمل امگا-۳، مکمل امگا-۳، تمرین عملکردی و کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینات عملکردی، هفته‌ای سه جلسه، به مدت ۵۰ دقیقه اجرا شد. مقدار مصرف روزانه مکمل امگا-۳، دو هزار میلی‌گرم بود. تحلیل غذایی آزمودنی‌ها قبل از آزمون‌ها به منظور کنترل اثر غذای مصرفی بر نتایج، با استفاده از نرم‌افزار N۴ بررسی شد. آزمون‌های روانی‌حرکتی سیستم یونیورسال وینا قبل و پس از مداخلات تحقیقی انجام شد. از آزمون تحلیل واریانس یک‌راهه و آزمون تحلیل واریانس چند‌متغیره با اندازه‌گیری های مکرر مانکووا برای تحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته ها گروه‌های تمرین، تمرین+مکمل امگا-۳ و مکمل امگا-۳ بهبود معنی‌داری در همه آزمون‌های روانی‌حرکتی داشتند (۰/۰۵≥P). انجام تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری بر روی سه مؤلفه در چهار گروه، اختلاف معنی‌داری بین میانگین‌های پیش‌آزمون و پس‌آزمون را نشان داد (P<۰/۰۵) و با حذف اثر پیش‌آزمون نشان داد زمانی که از ترکیب مکمل و تمرین برای آزمودنی‌ها استفاده می‌شود بهترین نتیجه حاصل می‌شود و عملکرد آزمودنی‌ها نیز بهتر می‌شود.
نتیجه گیری نتایج تحقیق نشان داد تمرینات عملکردی به همراه مصرف مکمل امگا-۳ موجب بهبود عملکرد روانی‌حرکتی زنان سالمند شد. از آنجا که بهبود این وضعیت زمینه‌ساز افزایش کیفیت زندگی سالمندان است، برای زنان سالمند مصرف مکمل امگا-۳ و تمرینات توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: تمرین، سالمندی، کیفیت زندگی
متن کامل [PDF 2143 kb]   (2234 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2599 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1397/7/18 | پذیرش: 1397/11/3 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb