دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1390 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 20-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Modirian E, Sahaf R, Akbari Kamrani A A, Foroughan M, Zarif Yeganeh M, Shoaei F, et al . Effects of Tea Consumption on Risk of Osteoporotic Bone Fracture in Older People: Meta-Analysis of Observational studies. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2011; 6 (3) :13-20
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-496-fa.html
مدیریان احسان، صحاف رباب، اکبری کامرانی احمد علی، فروغان مهشید، ظریف یگانه مریم، شعاعی فاطمه، و همکاران.. تأثیر مصرف چای بر خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در سالمندی: متاآنالیز مطالعات مشاهده‌ای . سالمند: مجله سالمندی ایران. 1390; 6 (3) :13-20

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-496-fa.html


1- دانشکده پزشکی، دانشگاه آلبرتا، ادمونتون، کانادا. ، kolahdooz100@yahoo.com
چکیده:   (17382 مشاهده)

اهداف: در مورد نقش چای در پوکی استخوان مطالعات متعددی منتشر شده است که در بسیاری از آنها نتایج ضد و نقیضی گزارش شده است. این متاآنالیز با هدف بررسی تأثیر مصرف چای بر روی خطر شکستگی استخوان انجام شده است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه بصورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی مقالات منتشر شده بین سالهای 1980 تا 2010 انجام شد. به این منظور ابتدا بر اساس جستجو در پایگاه های اطلاعات پزشکی MEDLINE ،Pubmed ،ISI ،EMBASE و Cochrane با استفاده از یک استراتژی جستجوی مقالات و با کلمات کلیدی به‌دست آمده از MESH شامل Caffeine و Tea و Coffee و مشتقات آنها و بررسی ارتباط آنها با کلمات کلیدی Osteoporosis ،Bone density ،BMD (Bone Mineral Density) و Fracture، کلیه مقالاتی که از سال 1980 تا کنون در این زمینه به زبان انگلیسی منتشر شده‌اند، توسط دو پژوهشگر مستقل استخراج شدند. سپس با مطالعه خلاصه مقالات، مطالعاتی را که کاملا بی‌ارتباط با سوال تحقیق بوده، حذف شده و با بررسی متن کامل مقالات، مقالات کاملا مرتبط با هدف این پژوهش، انتخاب شدند. در مرحله آخر از میان مقالات انتخاب شده بر اساس معیارهای ارزشیابی نقادانه، مقالاتی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند جهت آنالیز انتخاب گردیدند.

یافته‌ها: در جستجوی اولیه، تعداد 421 مقاله استخراج شد که بعد از بررسی عناوین و خلاصه مقالات، 78 مقاله برگزیده شده و متن کامل آن‌ها تهیه و بررسی شد که از میان آنها تنها 8 مقاله شرایط لازم برای شرکت در آنالیز را داشتتند. متاآنالیز انجام شده بر روی این مطالعات مشاهده‌ای که تاثیر مصرف چای بر روی شکستگی استخوان گردن فمور را گزارش کرده بودند نشان می‌دهد که مصرف چای اثر پیشگیرانه در بروز شکستگی دارد ولی این تاثیر معنی‌دار نیست (RR=0/872، 0/733-1/038). در صورتیکه آنالیز را به تفکیک نوع مطالعه انجام دهیم مشاهده می شود که بر اساس نتایج منتشر شده در مطالعات کوهورت، مصرف چای به‌صورت معنی‌داری در کاهش خطر شکستگی استخوان گردن فمور موثر بوده است (RR=0/749، 0/603-0/929) ولی مطالعات مورد شاهدی افزایش مختصری در این احتمال خطر را نشان داده اند که از لحاظ آماری معنی‌دار نیست (RR=1/157، 0/863-1/553).

نتیجه‌گیری: چای به عنوان نوشیدنی رایج، علاوه بر اثرات آنتی‌اکسیدانی فراوان ناشی از دارا بودن مقادیر بالای فلاونوئیند‌ها و پلی‌فنول‌ها، می‌تواند خطر شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان را کاهش دهد. باید در نظر داشت که هیچ مرور سیستماتیکی نمی‌تواند جانشین یک مطالعه اولیه خوب طراحی شده شود؛ از این رو پیشنهاد می‌شود که مطالعات مشاهده‌ای آینده‌نگر با حجم نمونه کافی، گروه کنترل و مدت پیگیری مناسب طراحی و اجرا گردد.

متن کامل [PDF 406 kb]   (8960 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/4/29 | پذیرش: 1390/6/19 | انتشار: 1390/7/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb