دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 444-437 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanpoor Dehkordi A, Masoodi R, Naderipoor A, Poor Mir Reza Kalhori R. The Effect of Exercise Program on the Quality of Life in Shahrekord Elderly People. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2008; 2 (4) :437-444
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-58-fa.html
حسن‌پور دهکردی علی، مسعودی رضا، نادری‌پور ارسلان، پورمیررضا کلهری رضا. تأثیر برنامه ورزشی بر کیفیت زندگی سالمندان شهرستان شهرکرد. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1386; 2 (4) :437-444

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-58-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
چکیده:   (16949 مشاهده)

اهداف: سرعت رشد جمعیت سالمندان در کشورهای در حال توسعه بسیار زیاد است، بعلاوه سطح کیفیت زندگی در سنین سالمندی به دلایل متعددی، به‌خصوص، به‌علت کمبود تحرک فیزیکی و فعالیت ورزشی کاهش می‌یابد. این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر برنامه ورزشی بر کیفیت زندگی سالمندان شهرستان شهرکرد انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه تجربی که در شهرستان شهرکرد در سال 1386 انجام گرفت، 60 نفر سالمند با میانگین سنی 6/96±68/63 در گروه آزمون و 10/65±68/03 در گروه شاهد در این مطالعه شرکت داشتند. این افراد دارای توانایی انجام فعالیت ورزشی و انجام کارهای معمول و روزانه بدون وابستگی به دیگران و فاقد بیماری‌های سیستمیک و محدودکننده، بودند. و به‌صورت نمونه‌گیری دردسترس انتخاب و به‌طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند، در گروه آزمون برنامه ورزشی به مدت 60 جلسه اجرا گردید. سطح کیفیت زندگی هر دو گروه، قبل از مداخله و در پایان مداخله به‌وسیله پرسش‌نامه لیپارد ارزیابی گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون‌های تی و آزمونهای کای دو و من ویتنی استفاده گردید.

یافته‌ها: با به‌کارگیری برنامه ورزشی پیش‌رونده عضلانی سطح کیفیت زندگی افراد به طور معنی‌داری نسبت به قبل از اجرای برنامه افزایش یافت (P<0/05) و این در حالی است که در مدت زمان مشابه، در گروهی که برنامه ورزشی را تمرین نمی‌کردند تغییر معنی‌داری در ابعاد کیفیت زندگی آنان ایجاد نشده است.

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش می‌توان نتیجه‌گیری نمود که با به‌کارگیری برنامه ورزشی منظم، مداوم و دارای پذیرش خوب از سوی این گروه سنی، می توان سطح کیفیت زندگی را در ابعاد مختلف در این افراد افزایش داد و راه را برای سالم پیرشدن و برخوردار بودن از سلامتی در این دوره هموار نمود.

متن کامل [PDF 189 kb]   (7659 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/6/10 | پذیرش: 1386/8/10 | انتشار: 1386/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb