دوره 3، شماره 3 و 4 - ( پاییز و زمستان 1387 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 36-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi H, Naghi Nejad F, Rajabi H. Strength Training and Kinematics Parameters of Gait in Healthy Female Elderly. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2008; 3 (3 and 4) :30-36
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-98-fa.html
صادقی حیدر، نقی نژاد فهیمه، رجبی حمید. تاثیر یک دوره تمرین قدرتی بر برخی پارامترهای کینماتیکی راه رفتن زنان سالمند سالم. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1387; 3 (3 و 4) :30-36

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-98-fa.html


1- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. ، sadeghih@yahoo:com
چکیده:   (10863 مشاهده)

اهداف: این تحقیق با هدف بررسی اثر حاصل از تمرینات قدرتی بر برخی پارامترهای کینماتیکی راه رفتن (طول گام، ریتم گام برداری و سرعت راه رفتن) در زنان سالمند انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: 24 زن سالمند سالم با میانگین سنی 61/53±2/84) سال)، قد 157/1±5/5) سانتی متر)، وزن 69/13±7/6) کیلوگرم) و BMI (28/1±3/6 کیلوگرم بر مترمربع) در این تحقیق شرکت کردند و بصورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و آزمایش تقسیم شدند. قدرت اندام تحتانی آزدمودنیها با استفاده از آزمون پرس پا اندازه گیری شد. با فیلم برداری و استفاده از نرم افزارهای 3DMax، پریمایر و فتوشاپ سرعت راه رفتن، ریتم راه رفتن و طول یک گام قبل و بعد از دوره تمرینی اندازه گیری شد. گروه کنترل فعالیت عادی روزمره را دنبال کردند در حالی که گروه آزمایش به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته به تمرینات قدرتی برای اندام تحتانی عضلات نگه دارنده بدن پرداختند. از تست تی همبسته برای بررسی تفاوتهای درون گروهی و از تست تی مستقل برای تفاوت بین گروهی در سطح معناداری 0/05 استفاده شد.

یافته‌ها: در گروه کنترل، هیچ یک از پارامترهای کینماتیکی اندازه گیری شده و قدرت اندام تحتانی، تغییری ایجاد نشد. در حالی که در گروه آزمایش، به استثنا ریتم راه رفتن، افزایش معناداری در اندازه های طول گام، سرعت راه رفتن و قدرت در اندام تحتانی مشاهده شد. در مقایسه بین دو گروه به استثنا ریتم راه رفتن، طول گام، سرعت راه رفتن و قدرت اندام تحتانی در گروه آزمایش افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل نشان داد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه تاثیر تمرین قدرتی و افزایش قدرت عضلانی در اندام تحتانی و عضلات نگه دارنده بدن را در افزایش اندازه طول گام و سرعت راه رفتن در زنان سالمند سالم تایید نمود.

متن کامل [PDF 390 kb]   (2792 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/3/12 | پذیرش: 1387/5/11 | انتشار: 1387/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb