TY - JOUR T1 - Effect of Fish Oil on Serum Levels of Lipid Profile, Lipoprotein (a), Apolipoprotein A-1 and B, Fasting Sugar and Insulin, and InsulinResistance in the Elderly Residents of Kahrizak Charity Foundation TT - اثر روغن ماهی بر سطح سرمی فراسنج‌های لیپیدی، لیپوپروتئین a، آپولیپوپروتئین A-1 و B، قندخون و انسولین ناشتا، و مقاومت به انسولین در سالمندان آسایشگاه کهریزک JF - Yektaweb_Journals JO - Yektaweb_Journals VL - 4 IS - 2 UR - http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-322-fa.html Y1 - 2010 SP - 0 EP - 0 KW - Fish oil KW - Omega-3 Fatty Acids KW - Apolipoproteins KW - Blood sugar KW - Insulin resistance KW - Aged N2 - اهداف: این مطالعه به منظور بررسی اثر اسیدهای چرب امگا-سه بر فراسنج های لیپیدی، لیپوپروتئین (a)، آپولیپوپروتئین های A-1 و B، قند خون، انسولین ناشتا و مقاومت به انسولین در گروهی از سالمندان ایرانی صورت گرفت. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی 124 سالمند 65 سال و بالاتر ساکن آسایشگاه خیریه کهریزک به طور تصادفی به 2 گروه مداخله (با مصرف روزانه 1 گرم کپسول روغن ماهی) و کنترل (با مصرف دارونما) تقسیم شدند. در آغاز و پایان مطالعه از همه آزمودنی ها، پیش آزمون و پس آزمون از طریق خون گیری و فرسنجهای لیپیدی به عمل آمد. یافته‌ها: در گروه کنترل در پایان ماه ششم، سطح تری گلیسرید خون و آپو A-1 به طور معنی داری افزایش (به ترتیب P=0/01 و P=0/02) و سطح کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته بالا به طور معنی داری کاهش یافت (P=0/009). اثرات کلی و مقایسه ای روغن ماهی در برابر دارونما به طور مثبتی معنی دار بود (P=0/02). نتیجه‌گیری: دریافت روغن ماهی در سالمندان در کاهش تری گلیسرید می تواند موثر باشد. M3 ER -