RT - Journal Article T1 - Relationship of Health Status and Micronutrients Level With Nutritional Status of the Elderly With Psychological Disorders JF - Yektaweb_Journals YR - 2022 JO - Yektaweb_Journals VO - 17 IS - 2 UR - http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2234-fa.html SP - 218 EP - 231 K1 - Elderly K1 - Psychological disorder K1 - Malnutrition K1 - Mini Nutritional Assessment K1 - Micronutrient AB - اهداف سالمندان مبتلا به اختلالات روان‌شناختی از گروه در معرض خطر سوءتغذیه هستند. بررسی وضعیت تغذیه‌ای و شناسایی عوامل مؤثر بر بروز آن، از اقدامات پیشگیرانه و کنترل‌کننده محسوب می‌شود. از این‌رو، این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه‌ای سالمندان و ارتباط بین وضعیت سلامت و میزان ریزمغذی‌ها با وضعیت تغذیه‌ای سالمندان بستری در بیمارستان روانپزشکی انجام شد. مواد و روش ها پژوهش حاضر در یک مطالعه مقطعی، 101 سالمند بستری در بیمارستان روانپزشکی رازی در سال 1397 را مورد بررسی قرار داد. داده‌ها در سه بخش پرسش‌نامه، دریافت نمونه خون و اندازه‌گیری نمایه توده بدنی جمع‌آوری شد. پرسش‌نامه شامل سه قسمت اطلاعات جمعیت‌شناختی، ابزار سنجش فشرده تغذیه و وضعیت سلامت بود. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با SPSS نسخه 21 و آزمون‌های کای اسکوئر، آنووا و رگرسیون لجستیک انجام شد. یافته ها تقریباً سه‌ چهارم افراد وضعیت تغذیه غیر نرمال داشتند. وضعیت تغذیه‌ای با وضعیت دندان، سطح فعالیت فیزیکی، شاخص توده بدنی و ویتامین‌ دی و ب12 ارتباط معنا‌دار داشت (0/05>P). عامل‌های پیش‌بینی‌کننده فعالیت فیزیکی (CI=1/142-63/850, OR=8/539)، وضعیت دندان (CI= 1/401-38/788, OR=23/119) و ویتامین ب12 (CI=1/012-1/002, OR=1/007) گزارش شدند. سطح ویتامین دی در 95 درصد از افراد ناکافی بود. نتیجه گیری وضعیت تغذیه اکثر سالمندان غیر نرمال بود و درصد قابل توجهی با کمبود ریزمغذی مواجه بودند. عوامل مؤثر شناسایی‌شده قابل تعدیل است. بر این اساس، غربالگری و مدیریت منظم وضعیت تغذیه باید به‌عنوان یک رکن مهم در مداخلات درمانی تقویت شود. LA eng UL http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2234-fa.html M3 10.32598/sija.2021.3154.2 ER -