Salmand: Iranian Journal of Ageing
سالمند: مجله سالمندی ایران
Salmand: Iranian Journal of Ageing
Medical Sciences
http://salmandj.uswr.ac.ir
126
journal126
1735-806X
1735-806X
10.21859/sija
fa
jalali
1396
3
1
gregorian
2017
6
1
12
1
online
1
fulltext
fa
تمرینپذیری عضلات تثبیتکننده کمری زنان سالمند در مقایسه با زنان جوان به دنبال تمرین مقاومتی و مصرف پروتئین سویا
Exercises of Lumbar Stabilizer Muscles, Resistance Training, and Soy Food Consumption: A Comparative Study Between Old and Young Women
طب فیزیکی
Physical Medicine
پژوهشي
Research
<p dir="RTL" style="text-align: justify;"><strong>اهداف: </strong>تغییرات توده عضله اسکلتی یکی از مشکلات اجتنابناپذیر سالمندی است و فرایندی چندبُعدی محسوب میشود که با کاهش بارز عملکرد عصبیعضلانی و جسمانی و ناتوانی افراد سالمند نسبت به افراد جوان همراه است. هدف مطالعه حاضر، تمرینپذیری عضلات تثبیتکننده کمری زنان سالمند در مقایسه با زنان جوان به دنبال تمرین مقاومتی و مصرف پروتئین سویا است. <br>
<strong>مواد و روش ها:</strong> این مطالعه به صورت نیمهتجربی انجام شد. جامعه آماری شامل ۲۷ زن سالمند (۶۰/۱۶±۶۹/۳ سال) و ۱۰ زن جوان (۴/۱±۳۰/۰۸ سال) بود. افراد سالمند به طور تصادفی به گروه تمرینهای پایدارکننده کمر با شیرسویا، گروه تمرینهای پایدارکننده کمر و گروه کنترل (۹ فرد در هر گروه) تقسیم شدند و به مدت ۱۰ هفته و هر هفته ۳ جلسه، در مداخله ورزشی و تغذیهای شرکت کردند. شرکتکنندگان شیرسویا را در سه وعده با فعالیت ورزشی و بدون فعالیت نوشیدند. مشخصات اولتراسونیک عضله مولتیفیدوس، میزان توانمندی (ODI)، عملکرد کمر (BPS) و وضعیت تغذیه زنان سالمند در دو مرحله قبل و بعد اندازهگیری و با تحلیل واریانس دوطرفه تجزیهوتحلیل شد. <br>
<strong>یافته ها:</strong> سطح مقطع عضله مولتیفیدوس زنان سالمند (۰/۹۰۸±۳/۴۹ سانتیمترمربع) پیش از مداخله تفاوت معناداری با زنان جوان (۴۲/۵۲±۷/۱ سانتیمترمربع) داشت. در پایان مداخله در هر دو گروه تمرینهای ثبات مرکزی با شیرسویا و تمرینهای ثبات مرکزی نسبت به زنان جوان (به ترتیب ۱/۱۸±۵/۲۸ و ۰/۴۴±۵/۴۱ سانتیمترمربع) بهبود معناداری دیده شد (۰/۰۵>P)، اما این اختلاف حذف نشد. میزان توانمندی عملکرد کمر در دو گروه تمرینهای ثبات مرکزی با شیرسویا و تمرینهای ثبات مرکزی نسبت به گروه کنترل (به ترتیب ۲/۸±۱۱/۷۲- و ۳/۳±۱۰/۲- امتیاز) بهبود معناداری یافت (۰/۰۵>P). <br>
<strong>نتیجه گیری:</strong> انجام ده هفته مداخله تمرینهای پایدارکننده کمر و مصرف شیرسویا باعث افزایش مشخصات اولتراسونیک عضله مولتیفیدوس کمری زنان سالمند میشود و اختلاف سنی ایجادشده در سطح مقطع عضلانی را کاهش میدهد. از طرفی بهبود وضعیت عضله مولتیفیدوس نهتنها با بهبود توانمندی و عملکرد کمر همراه است، بلکه موجب بهبود استقلال فردی و مشارکت اجتماعی زنان سالمند نیز میشود.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Objectives:</strong> Aging and change in the skeletal muscle are certain challenges faced by the elderly. This condition leads to a decrease in the musculoskeletal functions, physical function, and disability compared to the younger individuals. Thus, the current study aimed at examining the exercise of back stabilizer muscles of aged women compared to the young ones in response to resistance training and soy milk supplementation. <br>
<strong>Methods & Materials: </strong>The study had a quasi-experimental design conducted on 27 old women (Mean [SD] age: 69.60[3.16] years) and 10 young ones. The aged women were randomly divided into back stabilizer exercise plus soy milk, back stabilizer exercise, and control groups (9 subjects in each group). They took part in exercise-nutrition interventions for 10 weeks, 3 sessions per week. The subjects were given soy milk to drink three times in a day with and without exercise. Ultrasonic features of multifidus, ability, back performance, and nutrition status of aged women were measured pre- and post-intervention. Data were analyzed by 2-way ANOVA. <br>
<strong>Results:</strong> Mean (SD) multifidus cross-sectional area of aged women (3.49[0.908] cm2) was significantly smaller than that of young ones (7.42[1.52] cm2) during pre-intervention. Following the intervention, it significantly increased in both stabilizer exercise plus soy milk and back stabilizer exercise groups (P<0.05, 5.41[0.44] and 5.28[1.18] cm2, respectively), but did not completely modify. Ability and back performance of intervention groups showed significant development compared to control group (P<0.05, -10.2[3.3] and -11.72[2.8] cm2, respectively). <br>
<strong>Conclusion:</strong> Ten weeks of stabilizer exercise and consuming soy milk led to an increase in the ultrasonic features of back multifidus muscle of aged women and decreased the age-related muscle changes. On the other hand, improvement in multifidus muscles not only resulted in ability and back performance promotion, but also led to independency and social activity development in the aged women. </p>
سالمندی, شیرسویا, عضلات ستون فقرات
Aging, Soy milk, Paraspinal muscles
44
55
http://salmandj.uswr.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1536-1&slc_lang=fa&sid=1
Mahsa
Rastegar Moghadam Masnouri
مهسا
رستگار مقدم منصوری
rastegar.moghadam.mansouri@gmail.com
12600319475328460023030
12600319475328460023030
Yes
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.
Amir Hossein
Haghighi
امیرحسین
حقیقی
ah.haghighi292@yahoo.com
12600319475328460023031
12600319475328460023031
No
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.
Roya
Askari
رویا
عسکری
royasabzevar@yahoo.com
12600319475328460023032
12600319475328460023032
No
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.