دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 384-391 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.21859/sija-1103384

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doostan F, Safizadeh H, Kazemzadeh H, Asadi M R, Delbari A, Borhaninejad V R. Nutritional Status and Its Associated Factors in Elderly With Diabetes, 2015. Salmand. 2016; 11 (3) :384-391
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1086-fa.html
دوستان فریده، صافی زاده حسین، کاظم زاده حسن، اسدی محمدرضا، دلبری احمد، برهانی نژاد وحیدرضا. وضعیت تغذیه و برخی عوامل مرتبط با آن در سالمندان دیابتی شهر کرمان ، 1394. مجله سالمندی ایران. 1395; 11 (3) :384-391

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1086-fa.html


1- استادیار گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
2- دانشیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، پژوهشکده آینده‌پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
3- پزشک عمومی مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، کمیته تحقیقات نظام سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
4- 4- کارشناس ارشد مدیریت توانبخشی گروه مدیریت توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، ایران.
5- گروه آموزشی نوروبیولوژیکی، دانشگاه کارولینسکا، استکهلم، سوئد.
6- دانشجوی دکترا سالمندشناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، borhani777@yahoo.com
چکیده:   (3698 مشاهده)

اهداف سوء‌تغذیه اختلالی بالینی و عاملی خطرزا در سالمندان دیابتی محسوب می‌شود که ممکن است وضعیت سلامتی آن‌ها را وخیم‌تر کند. این مطالعه باهدف بررسی وضعیت تغذیه سالمندان دیابتی در شهر کرمان انجام شد. 
مواد و روش ها مطالعه حاضر مطالعه‌ای مقطعی بود که در آن دویست نفر از سالمندان دیابتی بررسی شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات درباره وضعیت تغذیه از پرسش‌نامه مختصر ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای MNA و برای تحلیل داده‌ها از شاخص‌های توصیفی و نیز برای بررسی ارتباط متغیرها از آزمون‌های آماری خی دو، آزمون تی، تحلیل واریانس یک‌طرفه و همبستگی استفاده شد.
یافته ها 5/3درصد سالمندان دیابتی بررسی‌شده به سوء‌تغذیه مبتلا بودند و تقریباً نیمی از آن‌ها (51/6درصد) وضعیت تغذیه‌ای طبیعی داشتند. رابطه بین جنسیت و وضعیت تغذیه معنا‌دار بود؛ به‌طوری‌که زنان سالمند بیشتر از مردان دچار سوء‌تغذیه بودند (036/0=P). همچنین بین مدت‌زمان ابتلا به دیابت و وضعیت تغذیه ارتباط منفی و معناداری وجود داشت (008/0=P و 192/0-=r).
نتیجه گیری باتوجه‌به یافته‌های این مطالعه، علاوه‌بر اهمیت حفظ و ارتقای وضع موجود در سالمندان دیابتی با وضعیت تغذیه طبیعی، باید به افراد درمعرض سوءتغذیه و افراد مبتلا به سوءتغذیه توجه ویژه‌ای شود.

واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه، دیابت، سالمندان
متن کامل [PDF 4278 kb]   (1320 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۷/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی سالمند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb