اهداف اضطراب و دیسترسهای معنوی یکی از مشکلات شایع بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه قلبی است. این مشکل در سالمندان بهدلیل اختلال در سازوکارهای سازگاری آنان بیشتر احساس میشود. مطالعات نشان داده سلامت معنوی با وضعیت جسمانی و روانی افراد ارتباط دارد؛ اما ارتباط سلامت معنوی با اضطراب شخصیتی و موقعیتی هنوز واضح نیست. ازاینرو پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب در سالمندان بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلب انجام شد.
مواد و روش ها پژوهش حاضر مطالعهای توصیفی و از نوع همبستگی بود. 66 بیمار قلبی سالمند بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلب به روش نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند. پرسشنامه سلامت معنوی الیسون و پالوتزین و اضطراب اسپیلبرگر برای بیماران تکمیل شد. دادهها با استفاده از نسخه 21 نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنووا در سطح معناداری P<0/05 تجزیهوتحلیل شد.
یافته ها بیشترین شرکتکنندگان (7/69درصد) در رده سنی 60 تا 70، زن (1/59درصد)، متأهل (6/63درصد) و بیسواد (6/57درصد) بودند. میانگین نمره سلامت معنوی 79/55 و اضطراب شخصیتی 21/9±18/45 در محدوده متوسط و میانگین نمره اضطراب موقعیتی 9/29±44/58 و در محدوده بالا بود. نتایج پژوهش ارتباط منفی معناداری را بین سلامت معنوی وجودی و مذهبی با اضطراب موقعیتی و شخصیتی نشان داد (P<0/05). همچنین بیشترین رابطه همبستگی بین سلامت معنوی و اضطراب شخصیتی وجود داشت (P=0/003).
نتیجه گیری باتوجهبه ارتباط چشمگیر بین سلامت معنوی و اضطراب، پرستاران میتوانند با شناسایی و رفع نیازهای معنوی بیماران سالمند اضطراب آنان را کاهش دهند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |