دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 571-566 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ilali E S, Peyrovi H, Sahaf R, Akbari Kamrani A A, Spahbodi F. Challenges of Undergoing Dialysis With Emphasis on Aging Syndromes in the Elderly. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2017; 11 (4) :566-571
ایلالی احترام السادات، پیروی حمید، صحاف رباب، اکبری‌کامرانی احمدعلی، اسپهبدی فاطمه. مطالعه مروری: چالش‌های سالمندان دیالیزی با تأکید بر سندروم‌های سالمندی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1395; 11 (4) :566-571

1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی مازندران، ساری، ایران.
2- گروه مراقبت‌های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، hamidpeyrovi@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
4- گروه اورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی مازندران، ساری، ایران.
چکیده:   (11917 مشاهده)

اهداف دیالیز روش درمانی مناسبی برای سالمندان با نارسایی مزمن کلیه است؛ اما در این روش درمانی بیمار با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی چالش‌های سالمندان دیالیزی با تأکید بر سندروم‌های سالمندی و شناخت بیشتر آن و پیشگیری است.
مواد و روش ها در این مطالعه برای دستیابی به اهداف مطالعه، جست‌وجوی منابع الکترونیکی در پایگاه داده‌های اطلاعاتی گوگل‌اسکالر، پاب‌مد، اسکوپوس، پرکوست، ایران‌مدکس، الزویر و آی‌اس‌آی، با کلید واژگان انگلیسی و فارسی سالمندان، چالش، سندروم‌های سالمندی و همودیالیز بدون محدودیت زمانی تا پایان سال 2015 انجام شد.
یافته ها سالمندان دیالیزی مشکلات جسمی و روحی‌وروانی زیادی دارند و میزان همبودی بیماری‌ها و مصرف دارو در آن‌ها در مقایسه با جوانان بیشتر است. این امر موجب می‌شود تا کیفیت زندگی پایین‌تری در مقایسه با دیگر گروه‌های سنی داشته باشند. سالمندان دیالیزی مشکلات بیشتری ازجمله سندروم‌های سالمندی شامل سقوط، ناتوانی در عملکرد، اختلال شناختی و آسیب‌پذیری را در مقایسه با سالمندان سالم تجربه می‌کنند. میزان شیوع این اختلالات در سالمندان دیالیزی بیشتر است و موجب نبودِ استقلال و ناتوانی و مرگ‌ومیر بیشتر می‌شود.
نتیجه گیری با افزایش تعداد سالمندان دیالیزی، شناخت دقیق مشکلات و اختلالات این گروه سنی ضروری به‌نظر می‌رسد. با افزایش آگاهی و دانش می‌توان برای مراقبت و توان‌بخشی آنان برنامه‌ریزی دقیقی کرد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1395/4/9 | پذیرش: 1395/8/23 | انتشار: 1395/10/12