Zare Bidaki M, Azarkar Z, Sharifzadeh G, Ebrahim Zadeh A. An Evaluation of Infection Types and the Complications in Hospitalized Elders Admitted in ICU Wards. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2020; 15 (1) :118-129
URL:
http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1302-fa.html
1- مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده: (26967 مشاهده)
اهداف: عفونتهای ICU بخش عمدهای ازعفونتهای بیمارستانی است که کنترل آن سبب کاهش مرگومیر و همچنین کاهش مدت بستری دربیمارستان میشود. یکی ازگروههای مهم و پرریسک برای این عفونتها، سالمندان هستند. هدف این پژوهش، مطالعه و بررسی عفونتهای ICU درسالمندان و عوامل مؤثر درشیوع و پیامد آنهاست.
مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی-تحلیلی، کلیه بیماران سالمند (بیشتر از ۶۵ سال) بستری در دو ICU بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در طی سال ۱۳۹۴ را مطالعه و بررسی کردیم. افراد سالمندی که تحت درمان آنتیبیوتیک بودند یا رضایت نداشتند و یا در ابتدای کشت مثبت از نظر عفونت قرار داشتند، از مطالعه حذف شدند. در افراد کشت منفی، ۷۲ساعت پس از بستری در ICU، کشت خون و ادرار و زخم و ترشح ریوی و خلط انجام شد و در نمونههای مثبت، عوامل مؤثر در عفونت و پیامد آن مثل سن، جنس، بیماری زمینهای و استفاده از کاتتر بررسی شد. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار v.spss۱۸ با روش chi-square انجام شد.
یافته ها: دراین مطالعه، ۴۱۷ نفر از سالمندان بالای ۶۰ سال بستری در ICU بیمارستانهای امام رضا و ولیعصر بیرجند با میانگین سن ۸.۹ ±۷۴.۰۴ در مطالعه وارد شدند. از این تعداد، ۲۵۵ بیمار (۶۱.۱۲%) در بیمارستان امام رضا و بقیه در ولیعصر بستری بودند. ۱۹۱ نفر (۴۵.۸%) از بیماران مورد مطالعه مرد و بقیه زن بودند. شیوع عفونت در بیماران مورد مطالعه ۱۸.۷% (۷۸ نفر) تعیین شد. شیوع عفونت در بیماران مرد بالاتر از زنان بود (۲۴.۱% در مقابل ۱۴.۲، ۰.۰۱=P) و با افزایش مدت بستری در بیمارستان به طور معناداری افزایش نشان داد (در بیماران با مدت بستری کمتر از ۵ روز ۲.۷%، ۱۰-۵ روز بستری ۳۰.۲% و بالاتر از ۱۰ روز ۶۷.۲% و ۰.۰۰۱>P). شایعترین عفونت در سالمندان مورد مطالعه عفونت تنفسی با ۴۲ مورد (۵۳.۸%) و سپس عفونتهای ادراری تعیین شد. ارتباط معناداری بین سن و شیوع عفونت مشاهده نشد. ارتباط معناداری بین عفونت و مورتالیتی و بین سن و مورتالیتی دیده نشد. شیوع عفونت به صورت معناداری در Icu داخلی ۳۵.۸% از Icu جراحی ۷.۸% بیشتر بود (۰.۰۰۱>P).
نتیجه گیری: بیماران سالمند بستری در ICU مستعد انواع عفونتها هستند و باید در حد امکان طول مدت بستری و انواع لولهگذاری را در آنها کاهش داد.
واژههای کلیدی: عفونت،
ICU،
سالمندان
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بالینی دریافت: 1395/12/8 | پذیرش: 1397/11/17 | انتشار: 1399/1/13