دوره 14، شماره 3 - ( پائیز 1398 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 367-356 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rashidi E, Hosseini Kakhak S A R, Askari R. The Effect of 8 Weeks Resistance Training With Low Load and High Load on Testosterone, Insulin-like Growth Factor-1, Insulin-like Growth Factor Binding Protein-3 Levels, and Functional Adaptations in Older Women. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2019; 14 (3) :356-367
رشیدی عصمت، حسینی کاخک علیرضا، عسکری رویا. تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی با بار کم در برابر بار زیاد برتستوسترون، IGF-1 ،IGFBP-3 و عملکرد زنان سالمند. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1398; 14 (3) :356-367

1- گروه فیزیولوژی ورزشی و مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران. ، smat_rashidi@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی و مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.
اهداف کاهش توده عضله در افراد مسن، به اختلال در توانایی عضله اسکلتی برای پاسخ‌دادن به تحریک آنابولیکی و افزایش فعالیت مسیرهای سیگنالی پروتئولیتیک نسبت داده می‌شود. همراه با افزایش سن، غلظت هورمون‌های آنابولیک نظیر تستوسترون، IGF-۱ و IGFBP-۳ کاهش می‌یابد. تمرین‌های مقاومتی باعث ایجاد سازگاری‌های مثبتی در افراد مسن می‌شود و از این طریق اثرات مخرب افزایش سن را کاهش می‌دهد. هدف از این بررسی تأثیر اجرای تمرین مقاومتی با بار کم در برابر بار زیاد تا حد خستگی، بر تستوسترونIGF-۱، IGFBP-۳ و عملکرد زنان سالمند بود.
مواد و روش ها ۲۸ زن سالمند با میانگین و انحراف معیار سنی ۲/۵۱±۶۳/۱۴ سال که واجد شرکت در پژوهش بودند، به صورت تصادفی در ۳ گروه آزمایش مقاومتی با بار کم (۳۰ درصد یک تکرار بیشینه)، تمرین مقاومتی با بار زیاد (۸۰ درصد یک تکرار بیشینه) و گروه کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین شامل ۸ هفته و هر هفته ۳ جلسه بود. هر دو گروه تمرینات را تا سرحد خستگی اجرا می‌کردند. حداقل تعداد تکرار برای گروه با بار کم ۲۰ تکرار و برای گروه با بار زیاد ۸ تکرار بود. قبل و بعد از دوره تمرینی، سطوح سرمی تستوسترون IGF-۱، IGFBP-۳، قدرت عضلانی پایین‌تنه و استقامت عضلانی اندازه‌گیری شد.
یافته ها تمرین تأثیر معنی‌داری بر تستوسترون، IGF-۱ و IGFBP-۳ آزمودنی‌ها نداشت (۰/۰۵P)، و بین دو گروه تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (۰/۰۵ نتیجه گیری بر اساس یافته‌های این تحقیق، این احتمال وجود دارد که تمرین مقاومتی با بار کم تا سرحد خستگی می‌تواند بر سازگاری‌های عملکردی ناشی از تمرین اثر گذاشته و جایگزین مناسبی برای تمرینات با بار بالا در افراد سالمند باشد.
متن کامل [PDF 2569 kb]   (2931 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4077 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/12/15 | پذیرش: 1397/5/3 | انتشار: 1398/8/19