اهداف: امروزه با توسعه علوم مختلف، میزان مرگ و میر کاهش یافته و امید به زندگی رو به افزایش است و جمعیت جهان به سمت سالمندی پیش میرود. از آنجایی که در این سنین، تغییرات فیزیولوژیکی ایجاد شده روی نیازهای تغذیه ای تاثیر میگذارد و با توجه به این که مراقبتهای تغذیهای این دوران بیشترین نقش را در حفظ و ارتقای سلامت آنان دارد. لذا هدف از این پژوهش بررسی وضعیت سلامت تغذیه ای مردان سالمند فعال و غیرفعال شهر شیراز است.
مواد و روشها: این پژوهش بهصورت توصیفی صورت پذیرفت که بدین منظور تعداد 156 مرد سالمند بالای 60 سال از چهار پارک بزرگ شیراز بهصورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند که با توجه به اینکه فعالیت بدنی دارند یا خیر، در دو گروه سالمند دارای فعالیت بدنی و سالمند بدون تحرک قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه بررسی وضعیت سلات است.
یافتهها: یافتهها نشان داد که در مجموع از 156 نفر سالمند مورد مطالعه، 34.61درصد (35 نفر فعال و 19 نفر غیرفعال) از آنها از وضعیت تغذیهای مناسبی برخوردارند و 37/81درصد (28 نفر فعال و 31 نفر غیرفعال) در معرض خطر متوسط برای ابتلا به مشکلات تغذیهای و 27/56درصد (15 نفر فعال و 28 نفر غیرفعال) در معرض خطر بالایی برای ابتلا به مشکلات تغذیهای هستند.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که در مجموع سالمندان از وضعیت تغذیهای مناسبی برخوردار نیستند هرچند که سالمندان فعال از لحاظ وضعیت تغذیهای، در سطح مناسبتری نسبت به سالمندان غیرفعال بودند. که این امر خود نشاندهنده این است که فعالیت بدنی میتواند در تامین سلامت تغذیهای سامندان نقش مثبتی ایفا کند. لذا ضرورت طراحی استراتژیهای مناسب جهت حمایت و آموزش تغذیه سالمندان با هدف بهبود و اصلاح رژیم آنها، هم چنین ترویج فعالیت بدنی با کمک ارگانها و سازمانهای مختلف ازجمله رسانههای گروهی، پیشنهاد میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |