Sadeghmoghadam L, Foroughan M, Mohammadi Shahboulaghi F, Ahmadi F, Nazari S, Farhadi A et al . The Lived Experiences of Aging in Older Adults: A Phenomenological Study. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2020; 14 (4) :478-493
URL:
http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1520-fa.html
صادق مقدم لیلا، فروغان مهشید، محمدی شاهبلاغی فرحناز، احمدی فضل الله، نظری شیما، فرهادی اکرم و همکاران.. تجارب زیسته سالمندان از پیری: یک مطالعه پدیدهشناسی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1398; 14 (4) :478-493
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1520-fa.html
1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
2- گروه سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، M_Foroughan@yahoo.com
3- گروه پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
4- گروه پرستاری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
5- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
6- دانشکده پرستاری و مامایی بوشهر
چکیده: (6472 مشاهده)
اهداف درک مفهوم سالمندی و تجربه آن از دیدگاه سالمندان میتواند ادراک واقعی و عمیقتری از پدیده سالمندی و مسائل و مشکلات و نیازهای سالمندان ارائه دهد. تحقیق حاضر با هدف درک و تبیین تجارب سالمندان از پدیده سالمندی صورت گرفت.
مواد و روش ها در این مطالعه از روش پدیدهشناسی هرمنیوتیک برای جمعآوری دادهها و از روش ون منن برای تحلیل دادهها استفاده شد. نمونهگیری از خرداد ۹۳ تا مرداد ۹۴ تا هنگامی که هیچ داده جدیدی در توصیفات مشارکتکنندگان پدیدار نشد ادامه یافت. اطلاعات از طریق ۱۰ مصاحبه عمیق نیمهساختاریافته با سالمندان جمعآوری شد. دادههای بهدستآمده جهت تبیین مفهوم سالمندی مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها هفت مضمون از یافتهها استخراج شد که شامل استشمام رایحه زوال، غوطهور در گرداب متلاطم افکار، وقار ازدسترفته، عمیقشدن گرایشات معنوی، آرزوی عاقبتبهخیری، تعالیگرایی و حفظ داشتهها بود. بر اساس این مضامین و زیرمضمونهای آنها، مفهوم تجربه سالمندان از پیری تبیین شد.
نتیجه گیری توصیف و درک سالمندان از پیری میتواند دادههای ارزشمندی را در اختیار سالمندشناسان و کارکنان رشتههای وابسته در گروههای مختلف بهداشتی، آموزشی و اجتماعی قرار دهد تا در جهت کاهش و رفع مشکلات موجود، برنامهریزی آتی برای سالمندان، برقراری ارتباط مناسبتر با این گروه و درنهایت ارتقای دانش سالمندشناسی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1397/1/31 | پذیرش: 1398/1/21 | انتشار: 1398/12/10