دوره 13، شماره 5 - ( شماره ویژه 1398 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 675-666 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hejazi S M, Haghgoo H A, Karbalaei Nouri A, Biglarian A, Akbarfahimi N. The Relationship Between Memory Impairment and Health Indicators of the Elderly With Parkinson Disease. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2019; 13 (5) :666-675
حجازی سیده مطهره، حقگو حجت اله، کربلایی نوری اشرف، بیگلریان اکبر، اکبر فهیمی نازیلا. ارتباط بین اختلال حافظه (بینایی و کلامی) با شاخص‌های سلامت سالمندان دارای پارکینسون. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1398; 13 (5) :666-675

1- گروه کاردرمانی، دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، تهران، ایران.
2- گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، تهران، ایران. ، nouri.uswr@gmail.com
3- گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، تهران، ایران.
اهداف پارکینسون از بیماری‌های پیش‌رونده مغز و اعصاب است که علاوه بر اختلال در عملکرد‌های حرکتی، با بروز اختلال شناختی، مشکلات زیادی را برای بیمار و مراقبانش به همراه خواهد داشت. با توجه به تأثیر اختلال در عملکرد شناختی بر عوامل متعددی از جمله شاخص‌های سلامت، در این مطالعه، ارتباط بین مشکلات شناختی با شاخص‌های سلامت در افراد سالمند مبتلا به پارکینسون بررسی شد.
مواد و روش ها در این مطالعه توصیفی‌مقطعی، 30 سالمند 60 تا 70ساله با تشخیص پارکینسون از سوی نورولوژیست انتخاب شدند. برای تشخیص اختلال شناختی از آزمون شناختی مونترال استفاده شد. برای بررسی وضعیت حافظه بینایی از آزمون بینایی ری، برای بررسی وضعیت حافظه کلامی از آزمون وکسلر (حافظه بزرگسال) و برای بررسی کیفیت خواب از مقیاس کیفیت خواب پیتزبورگ استفاده شد. همچنین اطلاعاتی درباره شاخص‌های سلامت، مانند ابتلا به فشار خون، از افراد گرفته شد. داده‌ها با نسخه 22 نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها نتایج پژوهش نشان داد برخی از شاخص‌های سلامت، مثل ابتلا به فشار خون (P‌=‌0/031 ،r‌=‌-0/421) و اختلال خواب (P‌=‌0/045 ،r‌=‌0/368) با حافظه بینایی و همچنین شاخص فشار خون با حافظه کلامی (P‌=‌0/004 ،r‌=‌-0/514) ارتباط معنا‌دار دارد.
نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط معنی‌داری بین شاخص‌های فشار خون و اختلال خواب و اختلالات حافظه وجود دارد. بنابراین، توجه به این عوامل و کنترل آن‌ها با مداخلات پزشکی بهنگام، احتمالاً می‌تواند بر بروز یا شدت اختلالات شناختی در سالمندان مبتلا به پارکینسون مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 2258 kb]   (2209 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3695 مشاهده)
دریافت: 1397/6/1 | پذیرش: 1397/10/19 | انتشار: 1397/12/19