دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 297-286 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shamsabadi A R, Delbari A, Safari A, Bahador F, Mehraeen E. Capabilities and Requirements of the Elderly Remote Health Monitoring. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2020; 15 (3) :286-297
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1923-fa.html
شمس‌آبادی احمدرضا، دلبری احمد، صفری آمنه، بهادر فاطمه، مهرآیین اسماعیل. قابلیت‌ها و الزامات سامانه پایش از راه دور سلامت سالمندان. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1399; 15 (3) :286-297

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1923-fa.html

1- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی، تهران، ایران.
3- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
4- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران. ، es.mehraeen@gmail.com
اهداف: سامانه‌های مدیریت سلامت از راه دور سالمندان باید دارای ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و زیرساخت‌هایی باشند که نیاز متنوع مدیریت مراقبت در منزل را پوشش دهند. با توجه به اینکه پرسشنامه‌ای روا و پایا برای تعیین این الزامات وجود ندارد؛ لذا هدف اصلی این مطالعه تعیین قابلیت‌ها و الزامات سامانه پایش از راه دور سلامت سالمندان و ارائه آن به صورت یک پرسشنامه روا و پایا بود.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی بود که در سال 1398 انجام گرفت. آیتم‌های پرسشنامه از یک مطالعه مروری نظام‌مند به دست آمده است. برای انجام مطالعه مروری، کلیدواژه‌های سالمندی، مراقبت در منزل، سلامت از راه دور و فناوری اطلاعات در بازه زمانی 2013 تا اکتبر 2019 در پایگاه‌های علمی منتخب مورد جست‌وجو قرار گرفت.
یافته ها: بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر، پارامترها و الزامات سامانه الکترونیکی مدیریت سلامت از راه دور سالمندان، در قالب 97 آیتم شناسایی شد. همچنین 31 آیتم اولیه پرسشنامه به دلیل روایی و پایایی پایین حذف شد. در مرحله بعد، پرسشنامه نهایی با 66 آیتم و نسبت روایی محتوا 99% و ضریب آلفای کرونباخ (0/9) و همچنین ضریب همبستگی مطلوب (0/85=p<0/05 r) طراحی شد.
نتیجه گیری: در این مطالعه، الزامات سیستم پایش از راه دور سلامت سالمندان تعیین و با استفاده از این الزامات پرسشنامه‌ای روا و پایا ایجاد شد. این پرسشنامه در پنج قسمت کاربردها، الزامات عملکردی، الزامات غیرعملکردی، ابزارها و زیرساخت‌های ارتباطی طراحی شد. نتایج پژوهش حاضر می‌تواند توسط طراحان سیستم‌های مراقبت بهداشتی جهت تعیین کاربردها و الزامات سامانه‌های پایش سلامت سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 4883 kb]   (2041 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2125 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1398/8/12 | پذیرش: 1399/2/28 | انتشار: 1399/4/11