دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 273-260 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi A, Arsalani N, Fallahi-Khoshknab M, Mohammadi-Shahbolaghi F, Ebadi A. Psychometric Properties of the Persian Version of Perceptions of Physical Restraint Use Questionnaire. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2021; 16 (2) :260-273
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1939-fa.html
شریفی اعظم، ارسلانی نرگس، فلاحی خشکناب مسعود، محمدی شاهبلاغی فرحناز، عبادی عباس. تعیین ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی پرسش‌نامه ادراک استفاده از مهار فیزیکی در سالمندان. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1400; 16 (2) :260-273

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1939-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، nargesarsalani@gmail.com
3- مرکز تحقیقات علوم رفتاری، انستیتو سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران.
چکیده:   (5302 مشاهده)
اهداف: یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های پرستاران در امر مراقبت، پیشگیری از آسیب به بیمار و سایرین است و بسیاری از پرستاران برای تأمین این هدف از مهار فیزیکی استفاده می‌کنند. نظر به اینکه استفاده از مهار فیزیکی در بیماران سالمند با عوارض جسمی‌روانی و مسائل اخلاقی همراه است، شناسایی ادراک پرستاران از به‌کارگیری مهار فیزیکی در سالمندان بستری در بیمارستان از اهمیت خاصی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی‌های روان‌سنجی پرسش‌نامه ادراک پرستاران از به‌کارگیری مهار فیزیکی در سالمندان بستری در بیمارستان انجام شد.
مواد و روش ها: روش‌شناسی این مطالعه، توصیفی و از نوع اعتبارسنجی بود که در سال 1398در بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمانشاه (غرب ایران) انجام شد. پس از کسب مجوز از طراحان پرسش‌نامه ادراک استفاده از مهار فیزیکی، ترجمه آن مطابق با پروتکل استاندارد سازمان بهداشت جهانی انجام شد. سپس نسخه فارسی این پرسش‌نامه توسط 330 نفر از پرستارانی که به روش نمونه‌گیری در دسترس با توجه به معیارهای ورود انتخاب شده بودند، تکمیل شد. روایی پرسش‌نامه از طریق روایی صوری (کیفی و کمی)، روایی محتوا (کیفی و کمی) و روایی سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی) مورد بررسی قرار گرفت. پایایی پرسش‌نامه به روش آزمون بازآزمون، ثبات درونی و پایایی سازه ارزیابی شد. تحلیل‌های آماری توسط نرم‌افزارهای SPSS نسخه 23 و AMOS نسخه 5انجام پذیرفت.
یافته ها: شاخص‌های روایی محتوا برای کل پرسش‌نامه 0/78=‌CVR و 0/88=‌S-CVI به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی، سه عامل «پیشگیری از سقوط»، «پیشگیری از قطع یا تزاحم در درمان» و «تأمین محیط ایمن» را به دست داد. برازش مدل سه‌عاملی ابزار ادراک استفاده از مهار فیزیکی بر اساس شاخص‌های استاندارد (χ2/df=2/27 ، GFI=0/83 ، CFI=0/91 ، NFI=0/92، RMSEA=0/08) مناسب بود. همچنین پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (0/82)، پایایی سازه (بالاتر از 0/70) و همبستگی درون‌خوشه‌ای (0/86) تأیید شد. 
نتیجه گیری: نسخه فارسی پرسش‌نامه ادراک استفاده از مهار فیزیکی از روایی و پایایی مناسبی در میان پرستاران شاغل در بخش‌های بیمارستانی برخوردار است. با توجه به ویژگی‌های روان‌سنجی مناسب، این پرسش‌نامه می‌تواند در مطالعات بعدی در این جمعیت به کار رود.
متن کامل [PDF 5821 kb]   (2485 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1894 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1398/9/12 | پذیرش: 1399/2/22 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb