اهداف: یافتههای بهدستآمده از مطالعات اپیدمیولوژی غربی در زمینه شیوع اختلالات روانی در سالمندان به دلیل شرایط متفاوت اجتماعی، خصوصا عوامل فرهنگی، به کشورهای شرقی و در حال توسعه تعمیم پذیر نیست، لذا انجام مطالعات بومی اجتناب ناپذیر خواهد بود. هدف این مطالعه بررسی میزان شیوع اختلالات روانی در سالمندان است.
مواد و روشها: پژوهش توصیفی حاضر به منظور برآورد اولیه شیوع اختلالات روانی در سالمندان دچار مشکلات بهداشتی و نیاز آنان به خدمات روانپزشکی و به روش مقطعی انجام گردید. 100 بیمار از 314 مراجعهکننده پیدرپی کلینیک سالمندان پویا که در ارزیابی اولیه نیازمند خدمات روانپزشکی تشخیص داده شده بودند، تحت ارزیابی دقیق بالینی و فرابالینی قرار گرفتند.
یافتهها: یافتهها نشان دادند که اختلالات افسردگی (58درصد)، شناختی (29درصد) و اضطرابی (12درصد) به ترتیب فروانترین اختلالات روانی بودند. در 52درصد از موارد شروع اختلال با استرسهای زندگی مقارن بود. ابتلا به بیماریهای جسمی همزمان شایع و پرفشاری خون (31درصد) فراوانترین آنها بود. مصرف داروهای متعدد پدیدهای تقریبا همهگیر بود (m=1/4±2/89).
نتیجهگیری: یافتههای فوق نشاندهنده نیاز گسترده سالمندان به خدمات بهداشتی روان در سطوح تشخیصی و درمانی بهدلیل وجود بیماریهای همزمان و مصرف داروهاست. با توجه به موارد فوق آموزشهای تخصصی بیشتر در زمینه سالمندی برای پزشکان و پیراپزشکان پیشنهاد میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |