مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مقطعی از نوع توصیفی – تحلیلی بوده که در سال 98-99در بیمارستان های شهر سبزوار بر روی 265پرستارکه به طور تصادفی انتخاب شده بودند،انجام شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه های مقیاس نگرش به سالمندی کوگان، هوش اخلاقی لنیک وکیل، نوع دوستی کارلو، رضایت از زندگی داینر و سلامت عمومی GHQ28 بود. داده ها از طریق آماره های توصیفی (میانگین، انحراف معیار، و فراوانی) و استنباطی (ضریب همبستگی، رگرسیون خطی، و تی مستقل) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان17/7±10/33 سال بود. پرستاران نگرش مثبتی نسبت به مراقبت سالمندان داشتند نمره نگرش پرستاران به طور میانگین 39/155وانحراف معیار47/17 بود بین نگرش پرستاران و متغیر هایی سن، جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات، سابقه خدمت، بخش محل خدمت و سلامت عمومی پرستاران ارتباط معنی داری وجود نداشت (P Value>0/05) . نتایج مدل رگرسیون چند متغیره نشان داد عوامل هوش اخلاقی (0/۰۱=P)، نوع دوستی (0/۰۰۸=P) و رضایت از زندگی (0/۰۳=P) با نگرش پرستاران به مراقبت از سالمندان ارتباط معنی داری داشت.
نتیجه گیری: از آنجا که نگرش پرستاران به مراقبت از سالمندان با هوش اخلاقی، نوع دوستی و رضایت از زندگی قابل پیش بینی می باشد. به نظر می رسد ارزیابی این خصایص در پرستارانی که به ارائه خدمات به سالمندان مشغول هستند می تواند نگرش آنا ن را مثبت کند و از پدیده هایی مانند تبعیض سنی جلوگیری به عمل آورد.