دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1385 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 131-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nodehi Moghadam A, Ehsani Fard F. Prevalence of Physical Impairment Among the Elderlly Persons of the Tehran City in 1385. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2007; 1 (2) :125-131
نودهی مقدم افسون، احسانی‌فرد فاطمه. بررسی اختلالات جسمی‌حرکتی سالمندان مراجعه‌کننده به مراکز توانبخشی سازمان بهزیستی شهر تهران در سال 1385. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1385; 1 (2) :125-131

1- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
چکیده:   (19509 مشاهده)

اهداف: با افزایش جمعیت سالمندان، شیوع ناتوانایی های جسمی در حال افزایش است. شیوع درد عضلانی اسکلتی در سالمندان جامعه 10 تا 71درصد تخمین زده شده است. که یک علت مهم ناتوانی زنان سالمند جامعه محسوب می‌شود. لذا هدف از انجام این تحقیق بررسی شیوع اختلالات جسمی حرکتی افراد سالمند بود.

مواد و روش‌ها: پرونده‌های بایگانی‌شده سالمندان مرد و زن 60 سال به بالا که از اردیبهشت 1384 تا اردیبهشت 1385 به دو مرکز توانبخشی سازمان بهزیستی و دو بیمارستان عمومی مراجعه کرده بودند توسط یک فیزیوتراپیست مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: از 426 پرونده مورد بررسی شایع‌ترین علت مراجعه به مراکز فیزیوتراپی به‌ترتیب آرتروز زانو و کمردرد بود. همچنین درگیری زنان تقریبا سه برابر مردان بود. با رشد جمعیت سالمند زانو درد به طور اجتناب ناپذیری در حال افزایش است. این افزایش می‌تواند حاصل عوامل زیادی مثل بالارفتن سن جوامع، افزایش صدمات و رشد سریع چاقی باشد. همچنین تغییرات دیسک بین‌مهره‌ای، کاهش قدرت عضلانی پشتی و کاهش دانسیته مواد معدنی استخوان که در روند سالمندی مشاهده می‌گردد می تواند ازجمله علل موثر در کمردرد مزمن باشد.

نتیجه‌گیری: زانودرد و کمردرد به ترتیب شایع‌ترین علل اختلالات و ناتوانایی‌های جسمی‌حرکتی سالمندان است.

دریافت: 1385/6/10 | پذیرش: 1385/8/10 | انتشار: 1385/10/11