دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 191-178 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirazi F, Jaberi A, Zahedian Nasab N. Effect of a Technology-based Exercise Program on Physical Fitness and Activities of Daily Living in the Elderly With Balance Impairment: A Clinical Trial. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2023; 18 (2) :178-191
شیرازی فاطمه، جابری آزیتا، زاهدیان نصب نوراله. تأثیر ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی بر تناسب فیزیکی و فعالیت‌های روزمره زندگی سالمندان دارای اختلال تعادلی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1402; 18 (2) :178-191

1- گروه پرستاری، مرکزتحقیقات مراقبت‌های روان جامعه‌نگر، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، شیراز، ایران. ، noorallahn@gmail.com
اهداف باتوجه‌به افزایش امید به زندگی در جوامع مختلف و افزایش تعداد سالمندان و شیوع مشکلات جسمی مربوط به این دوران، بررسی روش‌های کم‌خطری که بتوانند تا حدودی به بهبود تناسب جسمی و فعالیت‌های روزمره سالمندان منجر شود از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی بر تناسب جسمی و فعالیت‌های روزمره زندگی سالمندان دارای اختلال تعادلی بود.
مواد و روش ها این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که در آن 60 سالمند دارای اختلال تعادلی مقیم در خانه سالمندان شهر شیراز به‌طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. شرکت‌کنندگان در گروه آزمایش به مدت 6 هفته، هر هفته 2 جلسه 30 تا 45 دقیقه‌ای ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی را با استفاده از سیستم ایکس باکس کینکت دریافت کردند و گروه کنترل ورزش‌های روتین خانه سالمندان، شامل پیاده‌روی و پینگ‌پونگ را دریافت کردند. بعد از 6 هفته، تناسب جسمی و فعالیت روزمره زندگی با استفاده از پرسش‌نامه‌های تناسب جسمی سالمندان و فعالیت‌های روزمره زندگی در 2 گروه مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها یافته‌های این مطالعه نشان داد پس از انجام مداخله، میانگین نمرات فعالیت‌های روزمره در گروه آزمایش (10/4±‌ 87/1 قبل از مداخله و 9/1±‌92/6 بعد از مداخله) نسبت به گروه کنترل (11/3±‌86/5) قبل از مداخله و 1/2±‌85/1 بعد از مداخله) به‌طور معناداری افزایش داشت (0/001=P). همچنین انجام مداخلات ورزشی در گروه آزمایش به افزایش میانگین نمرات اکثرگویه‌های تناسب جسمی سالمندان شامل تعداد دفعات برخاستن از صندلی (0/001>P)، خم کردن بازو (0/001>P)، میزان کشش به جلو (0/001=P)، میزان کشش از پشت (0/007=P) و مدت زمان 8 فوت راه رفتن (0/001=P) منجر شده بود، در‌حالی‌که این تغییرات در گروه کنترل مشاهده نشد.
نتیجه گیری تایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که انجام 6 هفته ورزش‌های مبتنی بر تکنولوژی می‌تواند سبب بهبودتناسب جسمی و فعالیت‌های روزمره زندگی در سالمندان دارای اختلال تعادلی مقیم در خانه‌های سالمندان شود و در شرایط لزوم جانشین ورزش‌های گروهی و حقیقی شود.

متن کامل [PDF 5423 kb]   (995 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (399 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1400/12/23 | پذیرش: 1401/4/15 | انتشار: 1402/4/10