دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 21-2 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi M, Younesi S J, Foroughan M, Safi M H, Khanjani M S. Elderly Parents' Experiences of Living With an Adult Child With Schizophrenia: A Qualitative Study. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 19 (1) :2-21
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2528-fa.html
شریفی مهدی، یونسی سید جلال، فروغان مهشید، صافی محمد هادی، خانجانی محمد سعید. تجارب والدین سالمند از زندگی با فرزند بزرگسال مبتلا به اسکیزوفرنیا: یک مطالعه کیفی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1403; 19 (1) :2-21

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2528-fa.html


1- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه مشاوره، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، foroughanm@gmail.com
4- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
چکیده:   (3110 مشاهده)
اهداف مراقبت از فرزند بزرگسال مبتلا به اسکیزوفرنیا بیشتر توسط والدین انجام می‌گیرد که اغلب در سنین سالمندی قرار دارند. شرایط جسمی و سنی والدین سالمند و وابستگی مداوم بیماران به آن‌ها، ممکن است بر نحوه مراقبت والدین از فرزند مبتلا به اسکیزوفرنیا تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تجارب والدین سالمند از زندگی با فرزند بزرگسال مبتلا به اسکیزوفرنیا انجام شد.
مواد و روش ها در مطالعه حاضر از روش کیفی و رویکرد پدیدارشناسی برای جمع‌آوری داده‌ها و از روش هفت‌مرحله‌ای کلایزی برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. از طریق نمونه‌گیری هدفمند و با استراتژی حداکثر تنوع، 16 نفر از والدین سالمند از بین مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی و حمایتی شهر تهران انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های عمیق نیمه‌ساختاریافته جمع‌آوری شدند. این مطالعه از چک‌لیست معیارهای تلفیقی برای گزارش تحقیقات کیفی پیروی کرد.
یافته ها 4 مضمون اصلی و 11 زیرمضمون از یافته‌های مطالعه استخراج شد. مضمون بار عاطفی شامل 3 زیرمضمون ترس و نگرانی بی‌پایان، احساس پشیمانی و شرمندگی و غم و خشم فرساینده بود. 3 زیرمضمون ارتباطات اجتماعی و خانوادگی مختل، بی‌یاوری و حمایت ناکارآمد و چالش‌های سیستم بهداشت و درمان، مضمون بار مراقبت را تشکیل دادند. در مضمون مراقبت بهینه و مؤثر، زیرمضمون‌های تلاش هدفمند برای بهبودی بیمار و تعهد و مسئولیت‌پذیری شناسایی شدند. نهایتاً زیرمضمون‌های راهبرد مقابله معنوی، راهبرد سازگارانه روان‌شناختی و راهبرد ناسازگارانه روان‌شناختی در مضمون راهبردهای مقابله‌ای قرار گرفتند.
نتیجه گیری مراقبت از فرزند بزرگسال مبتلا به اسکیزوفرنیا برای والدین سالمند، بار و پیامد روان‌شناختی نامطلوبی به‌همراه دارد. حمایت از والدین سالمند توسط متخصصین مراقبت‌های بهداشتی برای غلبه بر چالش‌های روان‌شناختی حین مراقبت و استفاده هرچه بیشتر از راهبردهای سازگارانه روان‌شناختی با برگزاری کارگاه‌ها و مداخلات روانی آموزشی بسیار ضروری است.
متن کامل [PDF 10546 kb]   (1336 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (375 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1401/8/10 | پذیرش: 1401/11/25 | انتشار: 1403/1/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb