دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 83-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadi E, Gholami M, Shirzadegan R, Mokhayeri Y, Beiranvand A. Comparing the Effects of Rosemary Ointment and Ginger Ointment on Pain and Physical Performance of Elderly People With Knee Osteoarthritis: A Randomized Controlled Clinical Trial. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 19 (1) :70-83
اسدی احسان، غلامی محمد، شیرزادگان راضیه، مخیری یاسر، بیرانوند افسانه. مقایسه تأثیر پماد رزماری و پماد زنجبیل بر میزان درد و عملکرد فیزیکی سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1403; 19 (1) :70-83

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران.
2- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران.
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، واحد درود، دانشگاه آزاد اسلامی، درود، ایران.
4- مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران.
5- مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران. ، beyranvand.a@lums.ac.ir
اهداف هدف درمان‌های مفصلی در استئوآرتریت، تسکین درد، حفظ و بهبود کارایی مفصل، کاهش ناتوانی و وابستگی بیمار است. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر پماد رزماری و زنجبیل بر درد و عملکرد فیزیکی سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو انجام شده است.
مواد و روش ها جامعه پژوهش، سالمندان مبتلا به استئوآرتریت درجه 1 یا 2 زانوی مراجعه‌کننده به کلینیک ارتوپدی بود که از بین آن‌ها تعداد 111 نفر، بر اساس تشخیص پزشک متخصص ارتوپدی و معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی به 3 گروه 37 نفره تقسیم شدند. گروه‌های آزمایش شامل پماد زنجبیل و پماد رزماری که 2 بار در روز صبح و عصر به مدت 14 روز مصرف می‌کردند و گروه کنترل، درمان‌های دارویی استاندارد دریافت می‌کردند. درد و عملکرد فیزیکی سالمندان قبل و بعد از آزمایش با استفاده از مقیاس دیداری درد و مقیاس عملکرد فیزیکی WOMAC‌ ارزیابی شد. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی‌زوجی، آنالیز کوواریانس و آزمون توکی انجام شد.
یافته ها نتایج پژوهش نشان داد بین میانگین نمره درد و عملکرد فیزیکی قبل و بعد از آزمایش در گروه‌های آزمایش با هم تفاوت معناداری وجود دارد (P<0/001). همچنین‌ بین میانگین نمره درد و عملکرد فیزیکی بعد از آزمایش در گروه‌های آزمایش با گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده شد (P<0/001)، اما این تفاوت بین 2 گروه آزمایش (زنجبیل و رزماری) معنادار نبود (P<0/001).
نتیجه گیری یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد هم پماد زنجبیل و هم پماد رزماری می‌توانند باعث بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش درد سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/12/20 | پذیرش: 1402/5/2 | انتشار: 1403/1/13