دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1385 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 10-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Joghataei M T, Nejati V. Assessment of Health Status of Elderly People in the City of Kashan. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2006; 1 (1) :3-10
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-26-fa.html
جغتایی محمد تقی، نجاتی وحید. بررسی وضعیت سلامت سالمندان در شهرستان کاشان. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1385; 1 (1) :3-10

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-26-fa.html


1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، joghataei@tums.ac.ir
چکیده:   (28622 مشاهده)

اهداف:‌ جهت دستیابی به سلامت سالمندان و پیشگیری از بروز و ابتلای آنان به بیماریهای مزمن و کاهش شیوع بیماریهای ویژه در آنان اولین گام شناسایی وضعیت سلامت آنان است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت سلامت سالمندان شهرستان کاشان مشتمل بر وضعیت سلامت روانی، وضعیت سلامت شناختی، وضعیت تعادل و راه رفتن، وضعیت تغذیه و وضعیت خطر ابتلا به زخم بستر به منظور هدف کاربردی پیشگیری در جامعه و تعیین نیازهای بهداشتی و درمانی سالمندان گروه بوده است.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک تحقیق توصیفی مقطعی می‌باشد. جامعه پژوهش مشتمل بر کلیه افراد 55 سال و بالاتر موجود در خانواده هایی که در سال 1383 در شهرستان کاشان زندگی می‌کنند، می‌باشد. روش نمونه‌گیری تصادفی ساده بود. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه استفاده شد که مستقیما با مراجعه پرسش‌گر به سالمند نسبت به تکمیل آن اقدام گردید.

یافته‌ها: یافته ها نشان داد که (41.7درصد) بیماری های عضلانی اسکلتی و قلبی عروقی شایع ترین مشکل سالمندان می باشد. (41.7درصد). بر اساس یافته ها، 68.3درصد از سالمندان شهرستان کاشان در معرض خطر ابتلا به سوء تغذیه، 30درصد تغذیه طبیعی و 5.8درصد مبتلا به سوء تغذیه می‌باشند. همچنین 34.2درصد جمعیت مورد بررسی، افسردگی شدید و 44.1درصد افسردگی متوسط داشته و 21.7درصد افسردگی نداشتند. بر اساس یافته ها، 5درصد از سالمندان مورد بررسی، اختلال شناختی شدید، 47.5درصد اختلال شناختی متوسط، 30درصد اختلال شناختی خفیف داشته و 17.5درصد اختلال شناختی نداشتند. انجام فعالیت های روزانه در 81.7درصد از سالمندان خوب (کاملا مستقل)، 13.3درصد متوسط (نیازمند به کمک) و 5درصد کاملا غیرمستقل و برای انجام کارهای روزانه به دیگران وابسته هستند و نهایتا بر اساس نتایج 3.3درصد از افراد در معرض خطر ابتلا به زخم بستر بودند.

نتیجه‌گیری: از آنجایی که بسیاری از بیماری های دوران سالمندی به راحتی قابل پیشگیری و کنترل است، لذا توصیه می‌گردد جمعیت شهرستان در مورد پیشگیری، آزموش های لازمه را دریافت دارند. موضوعات و اولویت های پیشنهادی آموزشی با توجه به نتایج تحقیق عبارت‌اند از: نحوه پیشگیری از ابتلا به بیماری های عضلانی استخوانی، قلبی عروقی، زخم بستر و آموزش های لازمه در مورد تغذیه و سبک صحیح زندگی می‌باشد که می‌تواند به صورت کارگاه‌های آموزشی، بولتن و پمفلت آموزشی جامعه هدف را مورد خطاب قرار دهد.

متن کامل [PDF 1150 kb]   (6260 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/3/11 | پذیرش: 1385/5/10 | انتشار: 1385/7/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb