1- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران.
3- گروه پاتولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران. ، dr.f.shahsavari@gmail.com
چکیده: (260 مشاهده)
اهداف : با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و نیاز به ارتقا سلامت و کیفیت زندگی آنان، تقاضای خدمات اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی افزایش یافته است. مطالعهی حاضر با هدف بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان و عوامل مرتبط با آن در بین دانشجویان دندانپزشکی انجام شد.
مواد و روشها : مطالعهی حاضر توصیفی-تحلیلی و با هدف بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی در سال 1400 انجام شد. جامعهی مورد مطالعه ی ما کلیهی دانشجویان دختر و پسر رشتهی دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران بدون محدودیت سنی بودند که 287 نفر از دانشجویان دندانپزشکی به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند از پرسشنامه WEPS که شامل 20 گویه در 4 بعد می باشد برای جمع آوری داده استفاده شد.، دادههای مورد نظر بعلت پاندمی کووید 19از طریق ارسال پرسشنامه بصورت آنلاین جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزارهایSPSS نسخه ی 23 و با استفاده از آزمون تی مستقل، رگرسیون خطی چندگانه و واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل انجام شد.
یافته ها : میانگین سن دانشجویان شرکت کننده در تحقیق( 3.807 ± 23.9 ) بود ومیانگین نمره تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی( 13.004 ± 51.69) بدست آمد. یافته های این پژوهش نشان داد که تمایل به کار با سالمندان دربین دانشجویان ترم های مختلف دندانپزشکی در سطح مطلوبی قرار ندارد. ونیز گذراندن واحد درسی سالمند شناسی تاثیری در افزایش تمایل کار با سالمندان نداشته است (p>0/05). همچنین تجربه کار با سالمندان ، بازدید از مراکز نگهداری و مراکز توانبخشی سالمندان ، شرکت در کنفرانس ها وکارگاه ها با موضوع سالمندی، همکاری های داوطلبانه با خیریه ها بطور معناداری تمایل به کار با سالمندان را در بین دانشجویان افزایش می دهد (p<0/001).
.نتیجه گیری: نتایج مطالعهی حاضر نشان داد میزان تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی در حد مطلوب نمی باشد. همچنین دانشجویانی که تجربه کار با سالمند و یا تجربه بازدید از مراکز نگهداری از سالمندان داشته ویا در کارگاه یا همایش های مربوط به حوزه سالمندی شرکت کرده بودند تمایل بیشتری به کار با سالمندان داشتند ، لذا طراحی واحدهای درسی و دادن آموزش به دانشجویان در دوران تحصیل و برگزاری دورههای بازآموزی و همایشها با موضوعات سالمندی میتواند نقش بسیار موثری در افزایش تمایل آنها به کار با سالمندان در بین دانشجویان داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1402/2/6 | پذیرش: 1402/5/2