دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 631-620 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saboor M, Ghanbari F, Kashiri P, Shahsawari F. Assessment of Willingness to Work with the Elderly and the Related Factors in Iranian Dental Students. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 18 (4) :620-631
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2618-fa.html
صبور ملیحه، قنبری فرحان، کشیری پردیس، شاهسواری فاطمه. بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان و عوامل مرتبط با آن در بین دانشجویان دندانپزشکی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1402; 18 (4) :620-631

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2618-fa.html


1- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سالمت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه پاتولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3- گروه پاتولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، dr.f.shahsavari@gmail.com
چکیده:   (780 مشاهده)
اهداف باتوجه‌به افزایش جمعیت سالمندان و نیاز به ارتقا سلامت و کیفیت زندگی آنان‏، تقاضای خدمات اجتماعی و مراقبت‏های بهداشتی افزایش یافته است. مطالعه‏ حاضر باهدف بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان و عوامل مرتبط با آن در بین دانشجویان دندانپزشکی انجام شد. 
مواد و روش ها مطالعه‏ حاضر از توصیفی‌تحلیلی است و باهدف بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی در سال 1400 انجام شد. جامعه‏ موردمطالعه‌ کلیه‏ دانشجویان دختر و پسر رشته‏ دندانپزشکی دانشگاه  علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بدون محدودیت سنی بودند که 287 نفر از دانشجویان دندانپزشکی به روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. از پرسش‌نامه‏ تمایل به کار با افراد سالمند که شامل 20 گویه در 4 بعد می‌باشد برای جمع‌آوری داده استفاده شد. داده‏های موردنظر به‌علت همه‌گیری کووید-19 از طریق ارسال پرسش‌نامه به‌صورت آنلاین (غیرحضوری) جمع‌آوری شدند و با استفاده از نرم‌افزار ‏SPSS نسخه 23 و با استفاده از آزمون تی مستقل، رگرسیون خطی چندگانه و واریانس یک‌طرفه تجزیه‌وتحلیل شدند. 
یافته ها میانگین سن دانشجویان شرکت‌کننده در تحقیق (3/807±23/9) بود و میانگین نمره تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی (13/004±51/69) به دست آمد. مطابق یافته‌های این پژوهش، تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان ترم‌های مختلف دندانپزشکی در سطح مطلوبی قرار ندارد و نیز گذراندن واحد درسی سالمند‌شناسی تأثیری در افزایش تمایل کار با سالمندان نداشته است (P>0/05). همچنین تجربه کار با سالمندان، بازدید از مراکز نگهداری و مراکز توان‌بخشی سالمندان و شرکت در کنفرانس‌ها وکارگاه‌ها با موضوع سالمندی، همکاری‌های داوطلبانه با خیریه‌ها به‌طور معناداری تمایل به کار با سالمندان را در بین دانشجویان افزایش می‌دهد (P>0/001). 
نتیجه گیری نتایج مطالعه‏ حاضر نشان داد میزان تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی در حد مطلوب نیست. همچنین دانشجویانی که تجربه کار با سالمند و یا تجربه بازدید از مراکز نگهداری از سالمندان داشتند و یا در کارگاه یا همایش‌های مربوط به حوزه سالمندی شرکت کرده بودند، تمایل بیشتری به کار با سالمندان داشتند. بنابراین طراحی واحدهای درسی و دادن آموزش به دانشجویان در دوران تحصیل و برگزاری دوره‏های بازآموزی و همایش‏ها با موضوعات سالمندی می‏تواند نقش بسیار مؤثری در افزایش تمایل آن‌ها به کار با سالمندان داشته باشد. 
 
متن کامل [PDF 4790 kb]   (397 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (123 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1402/2/6 | پذیرش: 1402/5/2 | انتشار: 1402/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb