مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه فیزیولوژی و ایمنولوژی ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم، قم، ایران. ، ah_delshad@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی و ایمنولوژی ورزشی ، دانشگاه طلوع مهر، قم، ایران.
چکیده:   (642 مشاهده)
مقدمه: با افزایش سن تغییرات سلولی باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی در افراد سالمند می شود. سالمندی با اختلال در پاسخ التهابی موضعی  لازم برای کنترل حمله پاتوژن بیماری زای همراه است. تمرین ورزشی منظم به عنوان یک فاکتور سبک زندگی سالم در نظر گرفته می شود که می تواند مشکلات سلامتی وابسته به ایمنی را در افراد مسن کاهش دهد.از این رو هدف از این مطالعه مقایسه اثر شش هفته تمرین هوازی و حجامت تر بر ایمونوگلوبولین های E ، G و  Aزنان سالمند می باشد.
روش شناسی: در این پژوهش نیمه تجربی ­˖۴ زن سالمند غیر فعال با دامنه سنی 60 تا­ 65 شرکت کردند. داوطلبین واجد شرایط براساس Vo2max, BMI به صورت تصادفی به چهار گروه  تمرین هوازی (˖۱نفر)­، یک بار حجامت (˖۱نفر) ، دو بار حجامت (˖۱نفر) و گروه­کنترل (˖۱نفر) تقسیم شدند.  تمرینات هوازی با شدت˖۶ تا ۷۵ درصد ضربان قلب ذخیره هفته ای سه جلسه و در طی۶ هفته اجرا شد و گروه حجامت دوبار در هفته دوم و پنجم حجامت شدند در این تحقیق قبل از شروع دوره تمرینی (پیش­ آزمون) و ۴۸ ساعت پس از اتمام آخرین جلسه شش هفته ­ای تمرین (پس از آزمون) خونگیری جهت اندازه گیری شاخص‌های IgG ، IgE  و IgAانجام گرفت. سپس با استفاده ازآزمون آنالیز کوواریانس­ (Ancova) ­برای مقایسه بین گروهی و مقایسه پیش آزمون و پس آزمون بین گروه ها از آزمون t زوجی توسط نرم افزار version25  SPSS درسطح معناداری 0/05 p < بررسی گردید.
یافته ها: نتایج نشان می دهد که به دنبال شش هفته تمرین هوازی و حجامت سطوح سرمی IgG (0/003P=) و  IgE (0/013P=)  و IgA (0/026P=) نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری  پیدا کرده است که این کاهش در گروه هوازی نسبت به گروه های دیگر بیشتر بوده است . نتایج آزمون T زوجی حاکی از کاهش معنـادار  IgG ،  IgE وIgA پس آزمون نسبت به پیش آزمون  در گروه تمرین ،  دوبار حجامت پس از مداخله بود.
نتیجه گیری: به نظر میرسد که فعالیت های ورزشی هوازی و حجامت می تواند بر سیستم ایمنی اثر گذارد، و از این نوع تمرین برای جلوگیری از آسیب و بیماری های  ناشی از افزایش سن در سالمندان  و بهبود عملکرد ایمونوگلوبین ها استفاده گردد.
متن کامل [PDF 1514 kb]   (203 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/6/1 | پذیرش: 1402/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb