Mohamadzadeh M, Zanjari N, Delbari A, Foroughan M, Tabesh H. Exploring Satisfactory Communication From the Perspective of Older People: A Qualitative Study. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2025; 20 (1) :70-85
URL:
http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2799-fa.html
1- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. و مرکز بهداشت سملقان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، ahmad_1128@yahoo.com
4- گروه انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده: (1582 مشاهده)
اهداف تعاملات رضایتبخش در دوران سالمندی، عاملی مؤثر در سالمندی موفق است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تبیین تعاملات رضایتبخش در سالمندان ایرانی در سال 1402 انجام شد.
مواد و روش ها پژوهش حاضر با رویکرد کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی انجام شد. دادهها با استفاده از مصاحبه نیمهساختاریافته و با مشارکت 15 نفر از سالمندان شهر بجنورد که به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شده بودند، انجام شد. تحلیل دادهها به روش تحلیل محتوای قراردادی و با استفاده از نرمافزار مکسکودا (MAXQD) انجام شد.
یافته ها میانگین و انحرافمعیار سنی مشارکتکنندگان 7/61±68/64 بود. کدهای استخراجشده در 9 زیرطبقه و 4 طبقه اصلی تقسیمبندی شدند که شامل تعاملات رضایتبخش با اعضای خانواده (تعاملات الگومدارانه، حمایتی-مراقبتی و روزمره)، تعاملات رضایتبخش با خود (تعاملات خوشبینانه و سازشگرایانه)، تعاملات رضایتبخش با خدا (حاجتخواهی و دردودلانه) و تعاملات رضایتبخش با همسالان (اشتراکگذاری احساس و اشتراکگذاری خاطرات) بود. طبقه تعاملات رضایتبخش با اعضای خانواده با 62 (41/3 درصد) کد، بیشترین کد را دارا بود.
نتیجه گیری باتوجهبه نتایج، آگاهسازی جامعه و بهویژه خانوادههای دارای سالمند و مراقبین آنها از تعاملات رضایتبخش و تلاش جهت برقراری این نوع تعاملات با سالمندان بهویژه تعاملات حامیانه-مراقبتی لازم و ضروری است. همچنین باتوجهبه اهمیت تعامل با خود و با خدا در سالمندان، لازم است به نیاز به خلوت در سالمندان و شرکت در مراسمهای مذهبی توجه شود. همچنین نیاز است بستر مناسب برای ارتباط بیشتر سالمندان با خانواده و همسالان در محیط جامعه فراهم شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1402/11/27 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1404/1/12